El Templet del majestuós Parc de les Palmeres de Corbera restaurat

La figura arquitectònica estava molt deteriorada pel pas del temps i els agents climatològics, els pilars presentaven fissures importants i el revestiment de la cúpula i el pinacle estaven degradats en més del 50% de la superfície.

La restauració ha estat un procés laboriós que ha durat quatre mesos aproximadament, ja que s'han respectat totalment la forma, els colors i l'estructura del templet. Les peces ceràmiques de la cúpula, de quatre tipus diferents, i el pinacle (peça esfèrica que la culmina) han estat fetes expressament per al projecte, mentre que els pilars han estat prefabricats i col•locats en el lloc dels antics.

L'actual parc de les Palmeres va ser en el passat el jardí d'un palauet particular conegut com Cal Suís, que va ser rehabilitat i municipalitzat l'any 1988. A l'entrada de l'equipament hi trobem un templet d'estil romàntic situat sobre un mirador que conforma un espai circular amb baranes i columnes que sostenen una cúpula revestida de teules tipus escates.

Es tracta d'un element inclòs dins el Pla especial del Catàleg del Patrimoni Històric i Arquitectònic i Natural de Corbera de Llobregat definit com a bé cultural d'interès local i que ha estat restaurat recentment per l'AMB.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article