L’ olesana Mercè Jou present a l’acte amb motiu del 25è aniversari del desplegament del sistema universitari català

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat que en les properes setmanes “el Govern impulsarà el Pacte Nacional per les Universitats”, que, ha explicat, “ha de fomentar la participació dels diferents actors, el debat, el coneixement i la construcció col•lectiva de futurs”.

El cap de l’Executiu ha posat en relleu el precedent del Pacte Nacional per la Indústria, que el Govern ha aplicat “amb molt d’èxit” en l’àmbit industrial. Carles Puigdemont ha fet aquest anunci durant l’acte commemoratiu del 25è aniversari del desplegament del sistema universitari català, amb la posada en funcionament de les universitats Pompeu Fabra (UPF), Ramon Llull (URL), de Lleida (UdL), de Girona (UdG) i Rovira i Virgili (URV).

Durant la seva intervenció, el president Puigdemont també ha fet notar la importància d’aquesta “constel•lació d’universitats” en el reequilibri territorial del país, que, ha explicat, “no consisteix només en infraestructures o equipaments, sinó sobretot en talent i coneixement”. “De no haver estat per aquest sistema de coneixement estaríem en un país més descompensat”, ha conclòs.

Durant l’acte, que ha tingut lloc al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, el cap de l’Executiu ha lliurat distincions commemoratives als rectors de les cinc universitats: Jaume Casals (UPF), Josep M. Garrell (URL), Roberto Fernández (UdL), Sergi Bonet (UdG) i Josep Antón Ferré (URV).

Tot seguit, han pronunciat unes paraules l’exrectora de la URL Esther Giménez Salinas i el president de l’ACUP (Associació Catalana d’Universitats Públiques), Jaume Casals, que han parlat en representació de les universitats privades i públiques, respectivament.

A l’acte, en el qual també han intervingut estudiants de la primera promoció de cadascuna de les cinc universitats, també hi han assistit la secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Mercè Jou, i el director general d’Universitats, Josep Pallarès.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article