Esplugues rectifica i tomba la moció de Ciutadans que espanyolitzava els senyals de trànsit

El municipi torna així a la normalitat lingüística que C’s volia trencar amb una moció que, sota la excusa de la legalitat “per cobrar totes les multes de trànsit”, amagava un rerefons catalanofòbic.

La moció revocatòria presentada ahir per ERC http://www.llobregatdigital.cat/13805 va prosperar, ara sí, amb els vots a favor del PSC, que a l’ anterior ple municipal votava a favor de la de Ciutadans “per imperatiu legal”, però com que la polémica saltava a Diaris nacionals, la Direcció General de Política lingüística va posar fil a l’ agulla.

En un comunicat http://llengua.gencat.cat/ca/detalls/noticia/A-proposit-de-la-mocio-sobre-la-senyalitzacio-de-transit-a-Esplugues-de-Llobregat desmuntava les tesis sobre que el castellà també havia d’ estar incorporat als senyals de trànsit.

Ja fa un parell de setmanes, s’ entreveía que el propi PSC no les tenia totes, i si bé no va calcular el vot favorable al seu moment a la moció de C’s, l’ alcaldessa Pilar Díaz es va posar en contacte amb el departament linguístic de la Generalitat, concretament amb la seva directora, Esther Franquesa, per estudiar a fons la legalitat.

El resultat ja és conegut, excepte C’s, PP i la regidora no adscrita (ex de Ciutadans) van votar en contra de la moció revocatòria, la resta de partits, va votar a favor.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article