Comunicat de l’ Ajuntament de Molins de Rei sobre les tarifes de l’aigua

El consistori, davant les manifestacions aparegudes en relació al possible increment de les tarifes de l’aigua i a la transparència en la seva tramitació, el govern municipal fa un seguit d’ aclariments.

La voluntat del govern municipal és, “mantenir el criteri de què l’aigua sigui el màxim de barata possible pels vilatans. De fet, i segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua, el preu de l’aigua d’ús domèstic a Molins de Rei l’any 2016 era el quart més econòmic dels 30 municipis que formen el Baix Llobregat, només superat per Martorell, Abrera i Olesa de Montserrat.”

Des del govern municipal recorden que, “l’aparició l’any passat d’elevats nivells de diurón en alguns punts de la xarxa va obligar a fer diferents actuacions per garantir amb caràcter permanent la qualitat de l’aigua que es distribueix al municipi. El govern està valorant la possibilitat que part d’aquestes inversions es puguin repercutir en algunes de les tarifes dels usuaris, especialment dels que tenen majors consums i sempre en uns marges estrets. Aquesta idea ja s’ha plantejat als representants de l’oposició en diverses reunions mantingudes els darrers mesos.”

Asseguren que, “actualment les tarifes de l’aigua són aprovades per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), en base a la proposta que es negocia entre l’Ajuntament i l’empresa que en té la concessió. Atès que aquest escenari dóna poc marge d’actuació a l’Ajuntament, el govern volia plantejar a l’oposició la possibilitat de canviar les tarifes per taxes. Això permetria negociar i debatre els preus de l’aigua en el ple de l’Ajuntament, i no a l’AMB. L’absència de l’oposició a aquesta reunió ha fet impossible abordar el debat.”

Adverteixen que, “no existeix cap comissió específica per parlar de les tarifes d’aigua, ni, per suposat, cap decret que la creï. Existeix, això sí, una comissió per modificar el reglament del servei d’abastament de l’aigua potable, tot i que entenem que aquest àmbit no es va crear per parlar de les tarifes. De fet, fins ara mai s’ha utilitzat en aquest sentit.”

Finalment subratllen que el govern municipal, “sempre ha procurat aclarir qualsevol dubte sobre les seves actuacions a qualsevol ciutadà o grup polític, com és fàcilment demostrable. I el cas de les tarifes d’aigua tampoc serà una excepció. Els Grups polítics de l’oposició estan en tot el seu dret de manifestar-se en els temes que els semblin oportuns, però tampoc s’entén que critiquin una presumpta manca d’informació i debat i no assisteixin a les reunions convocades a tal efecte.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article