Constituïda a Barcelona la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària amb forta presència del Baix Llobregat

Fins al moment, els municipis baixllobregatins adherits són; Collbató, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, Esparreguera, Sant Boi de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Viladecans.

Aquest organisme s'ha constituït a Barcelona aquest passat dimecres 17 de maig, amb l'objectiu de fomentar noves formes de produir i consumir més democràtiques, solidàries i sostenibles en la transició cap a un model econòmic alternatiu més resistent als efectes de les grans crisis econòmiques.

Els municipis membres intensificaran una estratègia territorial compartida per fer de l'Economia Cooperativa, Social, Solidària (ESS) un dels instruments principals de superació de les desigualtats socials, de generació d'ocupació de qualitat i, en definitiva, d'impuls d'un nou model socioeconòmic.

La idea de constituir una xarxa de municipis per l’economia social i solidària va sorgir a la primera Trobada Internacional de Municipalisme i Economia Solidària, celebrada el 22 i 23 d’octubre de 2015, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona.

De la trobada en va sortir també el grup motor, integrat pels ajuntaments de Badalona, Barcelona, Sabadell i Santa Coloma de Gramenet. Després, el treball d’aquests ajuntaments es va contrastar i ampliar durant la jornada del 16 de març de 2016, que tingué lloc a Badalona.

En aquesta trobada, es va conceptualitzar l’economia social i solidària, es van compartir algunes experiències inspiradores que estan duent a terme alguns municipis del país per al coneixement i la promoció d’aquestes pràctiques socioeconòmiques alternatives, i es va decidir la fórmula jurídica que haurà d’adoptar aquesta agrupació de municipis i el procés per a la seva constitució.

Ara la fita següent tindrà lloc el 10 de juny a Sabadell, on la quarantena de municipis que ja s’han adherit al Manifest debatran la missió, visió i estratègia de la futura entitat, així com uns primers esborranys d’Estatuts i de pla de treball per al període 2017-2019, dos documents que hauran de ser aprovats en una propera jornada, que tindrà lloc a Santa Coloma de Gramenet el proper novembre.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article