Presentat a Gavà el projecte d’un nou carril ciclable i d’un aparcament de gran capacitat de bicicletes a l’estació de RENFE

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda, han presentat un nou projecte que promourà l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport urbà sostenible en els desplaçaments habituals.

Consisteix en la prolongació del carril bici pel carrer Barcelona, que facilitarà l’accés a l'estació de RENFE i connectarà amb el futur aparcament de gran capacitat que està dissenyant l’AMB. L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha recordat que el municipi forma part de la Red Española de Ciudades por el Clima i està adherida al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia “uns compromisos que es tradueixen en accions com les que presentem avui”.

El nou carril bici ampliarà la xarxa ciclable al voltant de l’estació per connectar amb les vies ciclables existents a l’avinguda Bertran i Güell i la Rambla de Salvador Lluch. El projecte se centra en el carrer Barcelona en el tram immediat a la sortida de l’estació.

Es tracta d’un carrer limítrof del polígon industrial La Post i les vies del ferrocarril, amb vorera a banda i banda però amb un tram sense pavimentar. L’actuació consistirà en l’arranjament i implantació de carril bici de 288 metres al carrer Barcelona en el tram comprès entre l’estació i l’Avinguda Bertran i Güell amb dues seccions diferenciades.

Un tram general amb un carril bici sobre vorera amb una amplada de 2,20 m de doble sentit arran del mur existent per tal de reduir creuaments. Un segon tram comprèn l’espai de davant de l’estació que redueix la seva amplada a causa de les escales i la rampa d’accés al túnel de l’estació.

Aquest sector quedarà delimitat a una zona 30 de convivència entre bicicleta i vehicles. Aquest carril tindrà una amplada d’un metre. El projecte permetrà incorporar fins a un total de 33 places d’aparcament regulat.

L’Ajuntament preveu presentar aquest projecte de carril ciclable a la nova convocatòria de subvencions per a la realització de carrils bici als municipis de la metròpolis que properament llançarà l’AMB, que permetrà finançar fins al 50%.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article