Castellví de Rosanes obre franges de seguretat per protegir-se dels incendis forestals

Les actuacions han abastat un total d’1,24 hectàrees repartides entre els barris del Taió i de Can Sunyer, aquests treballs d’obertura són complementaris als de manteniment, que es realitzen anualment, i que començaran pròximament.

L’actuació d’obertura de noves zones de franja ha comportat feines tant de reducció de densitat de l’arbrat com d’estassada del sotabosc, d’acord amb les prescripcions del Pla de prevenció d’incendis a les urbanitzacions (PPU) i a la normativa vigent en l’àmbit de la prevenció d’incendis, concretament el decret 123/2005 de la Generalitat de Catalunya.

Aquestes franges de protecció són de 25 metres d’amplada. L’actuació s’ha fet amb el suport d’una subvenció de la Diputació de Barcelona. Manteniment de franges Les feines de manteniment de les franges perimetrals de protecció contra els incendis forestals corresponents a l’any 2017 s’iniciaran pròximament. Aquests treballs es duen a terme d’acord amb una planificació biennal.

L’any passat, les actuacions van abastar unes 11 hectàrees de franges de protecció repartides entre els barris de Can Sunyer i del nucli urbà. En paral•lel a les actuacions municipals per a la prevenció dels incendis i la protecció davant dels mateixos, des de l’Ajuntament es recorda que és molt important tenir sempre la màxima precaució en zones de bosc i amb vegetació per tal de prevenir qualsevol foc.

Addicionalment, i tenint present que entrem en època de revetlla, cal recordar que a Castellví és prohibit llançar coets i altres objectes encesos atesa la proximitat de totes les zones habitades al bosc. Les mateixes precaucions per evitar incendis s’han de prendre també dins de l’entorn urbà, ja que tots els barris són a menys de 500 metres de zona boscosa.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article