L’actriu Mercè Sampietro guanyadora del premi Memorial Margarida Xirgu impulsat per Molins de Rei

El jurat, format per membres de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, es va reunir aquest dilluns a Molins de Rei, la vila natal de Margarida Xirgu, on cada any es proclama la guanyadora del certamen.

L’acte de lliurament del premi es va fer ahir dilluns 17 de juliol a l’Institut del Teatre, els actes van finalitzar a la Ronda de les Actrius on Sampietro descobria una placa commemorativa.

La seva interpretació a l’obra La senyora Florentina i el seu amor Homer, de Mercè Rodoreda, li ha valgut a Mercè Sampietro el reconeixement com a actriu Xirgu 2017 i rellevarà a l’actriu Mònica López que ha ostentat el títol durant l’any 2016.

El jurat va donar a conèixer el nom de la guanyadora en un acte celebrat a la Federació Obrera, que va comptar amb la presència de l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, i el primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Xavi Paz.

El guardó va ser impulsat per la Penya Carlos Lemos l’any 1973 i s’atorga anualment en reconeixement a la interpretació femenina més rellevant de la temporada teatral de Barcelona. Des de la mort de Lemos l’any 2015, atorga el premi l’Associació Dramática de Barcelona (ADB), amb el suport de l’Ajuntament de Molins de Rei i la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya.

Des de l’any 1973 fins ara, han rebut el premi 43 actrius entre les què destaquen Núria Espert, Rosa Novell, Mercè Arànega, Ana Lizarán, Carmen Machi i la molinenca Sílvia Bel.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article