La pagesia guanya una batalla judicial al Baix Llobregat

El sindicat Unió de Pagesos, “celebra l’anul•lació del decret d’alcaldia de deu de juny de 2016 de l’Ajuntament de Viladecans contra el veí del municipi i afiliat del sindicat Salvador Cos.”

El Jutjat d’Instrucció Número 13 de Barcelona ha acceptat el recurs presentat pel seu advocat i ha revocat el procediment que l’instava a desmantellar i abandonar la caseta on viu des que va ser desnonat de la masia de Cal Menut l’any 2003.

El sindicat també es mostra satisfet que el pagès hagi recuperat la titularitat de l’aprofitament de l’aigua de la masia, que li pertanyia. El 2006 la societat propietària de Cal Menut va tramitar a l’Agència Catalana de l’Aigua un expedient de canvi de nom del pou sense ser-li notificat. Després d’anys de pugna, l’ACA ha resolt anul•lar aquestes actuacions.

Fins que es va jubilar el 2014, Salvador Cos havia treballat les terres de Cal Menut, com ja havien fet cinc generacions de la seva família. El 2001, el pagès va accedir a la propietat d’una secció de la finca emparant-se en la Llei 1/1992 d’arrendaments històrics.

Dos anys més tard, els propietaris van vendre la resta de l’immoble a una societat que, al•legant l’extinció del contracte, va fer-lo fora. Sense recursos, es va veure obligat a instal•lar-se en una caseta de fusta de 25 metres quadrats en la seva parcel•la.

Unió de Pagesos, que ha acompanyat l’afiliat en el procés, insisteix a denunciar l’assetjament que pateix des de fa gairebé quinze anys i lamenta els perjudicis a l’activitat agrària que se n’han derivat —l’assecatge del pou i la mort de part dels ametllers centenaris de l’explotació, declarats bé d’interès local.

El sindicat, que vetlla per la defensa dels interessos del sector agrari i de la seva gent, referma el seu suport al pagès i confia, “en la fi definitiva de tots els procediments irregulars iniciats contra ell i les seves possessions.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article