El Parc Agrari del Baix Llobregat i la Generalitat impulsen l'activitat física i la dieta mediterrània

Mitjançant un conveni de col•laboració ambdues institucions alineen la tasca que fan per fomentar l’alimentació segura, saludable i de proximitat, basada en productes frescos i l’activitat física en itineraris propers a Barcelona.

Així, entre d’altres actuacions, el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat incorporarà itineraris saludables inclosos al PAFES i impulsarà la inclusió dels establiments integrats en el grup ‘Els sabors de l'Horta’ en el programa Amed, Salut Pública inclourà el PAFES dins l'àmbit del Consorci, incorporant-hi rutes recomanades dins dels espais permesos del Parc.

S'impulsarà el programa ‘Aquí sí Fruita i Salut’ que promou el consum de fruita fresca, variada, de qualitat i de proximitat als establiments ‘Els sabors de l'Horta’, un col•lectiu gastronòmic que recull l'oferta dels restaurants de la comarca que treballen el producte fresc del Parc Agrari.

El conveni també recull actuacions encaminades a oferir educació sanitària en l'àmbit de protecció de la salut, amb informació i assessorament en els vessants alimentari i ambiental. Totes aquestes actuacions s'articulen també amb l'objectiu de fer visible l'ASPCAT dins del Parc Agrari del Baix Llobregat, assegurant-ne la presència en esdeveniments puntuals dels Mercats de Pagès i divulgació en les pàgines web.

En aquest àmbit de la comunicació electrònica es fomentaran les interconnexions entre els continguts dels webs del Parc Agrari i de l'ASPCAT. El Parc Agrari té una superfície de 3.332 hectàrees i neix amb la voluntat de preservar els valors agrícoles i ambientals del territori.

Està integrat per la Diputació de Barcelona, pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, pel Consell Comarcal del Baix Llobregat, per Unió de Pagesos i pr catorze municipis de la zona que sumen 730.000 habitants.

Aquest conveni és un exemple de treball transversal i intersectorial i posa en valor el binomi entorn natural i salut, com una forma de fer salut a totes les polítiques, dins del marc del Pla interdepartamental i intersectorial de salut pública (PINSAP).

El PAFES és un pla impulsat pel Govern de Catalunya que té com a objectiu millorar la salut mitjançant l’activitat física. Inclou actuacions de capacitació a professionals de salut i d’esport en consell i prescripció d’activitat física i facilitació d’entorns, mitjançant la identificació, creació i disseny de rutes saludables i recursos per realitzar activitat física a nivell local.

AMED, establiments promotors de l’alimentació mediterrània, és un Programa que té com a objectiu promoure l’alimentació mediterrània com a model d’alimentació saludable en l’entorn de la restauració col•lectiva.

El programa es basa en 3 premisses: l'alimentació i l'activitat física influeixen sobre la salut de les persones; el patró d'alimentació de la mediterrània es considera una proposta d'alimentació molt saludable; i el sector de la restauració és cada cop més important en el model d'alimentació actual.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article