Sant Boi, Santa Coloma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts i Torrelles indignats amb Fomento

Les alcaldesses i l’ alcalde de les localitats faran entrega d’ una carta on es plantejarà l'exigència que, abans del reinici del pròxim curs escolar, quedi resolta la situació de provisionalitat dels accessos a Sant Boi, en vista de la impossibilitat de reprendre en un termini de temps raonable les obres de la variant de la C-245.

L’ escrit dels ajuntaments també comptarà amb la signatura del conseller Josep Rull , amb qui les alcaldesses i l'alcalde es reuniran a la seu del Departament de Territori i Sostenibilitat dijous mateix, i del diputat d'Infraestructures Urbanes i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Jordi Fábrega.

El dia 30 de juny finalitzava el termini per trobar una solució a la paralització de les obres de la variant. Però la solució no ha arribat: el Ministeri de Foment haurà de rescindir el contracte amb l'empresa adjudicatària, Isolux-Corsán (en situació de concurs de creditors) i iniciar un nou procés de licitació.

El director general de Carreteras del Ministeri de Foment, Jorge Urrecho, s'havia compromès a, arribats a aquest escenari, retirar de manera immediata els 'new jerseys' de la carretera per reobrir l'accés a Sant Boi des de la C-245 i, per tant, tornar a la situació inicial .

Després d'uns dies sense cap explicació, el Ministeri no ha satisfet les expectatives dels ajuntaments i les necessitats dels seus ciutadans i ciutadanes, ja que no ha donat signes de complir amb aquests compromisos.

Els ajuntaments lamenten el retard i la vaguetat de les respostes del Ministeri de Foment malgrat els compromisos ferms que havia assolit amb els municipis, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona amb el 30 de juny com a data límit per trobar una solució viable per a la represa de les obres. La carta consensuada que lliuraran a la Delegació del Govern a Catalunya els ajuntaments de Sant Boi, Santa Coloma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts i Torrelles, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona planteja al Miinsteri de Foment les exigències següents:

-Que recuperi la situació inicial dels accessos a Sant Boi abans que comenci el pròxim curs escolar, per mitjà de la reobertura del vial tallat d'accés al nucli urbà des de la carretera C-245 venint des de Viladecans

-Que signi de manera immediata un conveni amb la Diputació de Barcelona per realitzar de forma conjunta i simultània dos projectes: el desdoblament del ramal entre la BV-2002 i l'autovia A2 i la millora i ampliació de la 'rotonda de les Ovelletes' de Sant Vicenç dels Horts

-Que lliuri als municipis un programa i una calendarització sobre el nou procés de licitació de les obres de la variant de la C-245 que han de connectar l'autopista C-32 amb el cinturó del Litoral.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article