La presentació de la gestora d’Òmnium del Baix Llobregat Est es transforma en una crida al referèndum de l’ 1O

Màxima complicitat amb la democràcia a l’ acte que es va celebrar ahir a la seu de CCOO a Cornellà, amb la presència destacada del president d’ Òmnium, Jordi Cuixart, i del secretari de la federació intercomarcal del Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf, Josep Maria Romero Velarde.

Cuixart, criticava aquest dijous des de Cornellà l’actitud del govern espanyol, “que fa guerra bruta per perseguir idees polítiques, com s’ha demostrat amb l’Operació Catalunya”, i ha argumentat que votar l’1 d’octubre “és la millor resposta” per defensar la democràcia.

Jordi Cuixart ha lamentat que, “d’aquí uns anys ens farà vergonya recordar com vam haver de lluitar, en ple segle XXI, per exercir el dret a vot que tant va costar de guanyar” i ha posat en valor la “conquesta col•lectiva” que van aconseguir, “els veïns i veïnes del Baix Llobregat amb la millora de les condicions de vida de les seves ciutats.”

I continuava, “ens van dir que no seríem nació, que no tindríem televisió en català, que no tindríem els Mossos d’Esquadra o que no podríem evitar el transvasament de l’Ebre… Ens han dit mil cops que no, però la realitat és que tot depèn de nosaltres”, ha sentenciat. Cuixart ha destacat a la seva intervenció “les complicitats compartides entre Òmnium i el món sindical en la lluita per la cohesió social i el desenvolupament cultural, amb espais de trobada com l’escola en català o el dret a decidir.”

El president d’Òmnium també ha desmentit la política de la por que el govern espanyol expressa al voltant de la situació econòmica: “algú pensa que els països d’on provenen les 7.000 multinacionals que a dia d’avui operen a Catalunya permetran que no els vagin bé les coses aquí? O que es deixarà marxar de la Unió Europea a un país que n’és contribuïdor net?”, s’ha preguntat.

Per la seva banda, el secretari general de Comissions Obreres al Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf, Josep Maria Romero Velarde, declarava que, “la nostra lluita pels drets socials va de la mà dels drets nacionals”.

La gestora del Baix Llobregat Est d’Òmnium Cultural, a partir d’ara coordinarà específicament la tasca de l’entitat a Sant Just Desvern, Sant Joan Despí, Sant Feliu de Llobregat, Esplugues i Cornellà de Llobregat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article