L’església de Sant Baldiri de Sant Boi, on està enterrat Rafael Casanova, es rehabilitarà gràcies a la Generalitat i la Diputació

L'església de Sant Baldiri presenta greus problemes a la seva coberta, fins al punt que si no s'actua amb celeritat es pot veure afectada la seva solidesa i suposar un perill pels ocupants del temple i per la pervivència de l'edifici.

Les institucions constaten la importància que té la realització d'aquestes obres pels interessos generals de la població i, en especial, per la gran significació que d'aquest monument, atès que l'església acull la tomba de Rafael Casanova.

El bisbat de Sant Feliu de Llobregat ja ha redactat el projecte tècnic per definir les actuacions necessàries per rehabilitar la coberta, que s'ha dividit en tres fases. En un primer moment, es portaran a terme les dues primeres fases: la rehabilitació de les cobertes del Santíssim i de la nau central, amb un cost de 426.00 euros.

La Generalitat ja va aportar 70.000 euros per aquestes obres i la Diputació n'aporta ara 60.000, sense perjudici que ambdues administracions pugin en un futur incrementar aquesta quantitat i treballar per aconseguir més recursos econòmics.

Un cop acabades les dues primeres fases, es plantejarà la tercera, que consisteix en la rehabilitació de les capelles laterals, amb un cost de 203.000 euros. L'església de Sant Baldiri és un monument d'estil barroc construït el segle XVIII sobre les restes d'una anterior església romànica del segle XI i està catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article