Martorell acollirà l’exposició itinerant "Entusiasme. El repte o l'obstinació en la Col•leció del MACBA"

La Diputació de Barcelona i el Museu d'Art Contemporani de Barcelona, MACBA, treballaran de manera conjunta per itinerar l'exposició a diversos municipis de la demarcació de Barcelona des de 2017 fins al 2019, aquesta visitarà Martorell del 23 de febrer al 6 de maig de 2018 en un marc incomparable com la Sala Muxart.

El 14 de setembre iniciarà la seva itinerància a la Sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme, a Badalona. Serà el tret de sortida del seu recorregut, que durarà fins al 2019, per diverses institucions de 9 municipis de la demarcació de Barcelona: Badalona, Ripollet, Vilafranca del Penedès, Martorell, Cerdanyola del Vallès, Igualada, Vilanova i la Geltrú, Sant Cugat del Vallés i Terrassa.

Els artistes presents a la mostra són: Ignasi Aballí, Vito Acconci, Maja Bajevic, Marcel Broodthaers, Anne-Lise Coste, Esther Ferrer, Peter Friedl, Richard Hamilton, Emanuel Licha, Gordon Matta-Clark, Cildo Meireles, Younès Rahmoun, Tere Recarens, Àngels Ribé, Dieter Roth, Mireia Sallarès i Zush.

En relació a l'exposició, el diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Juanjo Puigcorbé, destaca que «des de fa 20 anys el Programa d'Arts Visuals de la Diputació de Barcelona dona suport a l'art contemporani en l'àmbit local, promovent exposicions itinerants que posen l'accent en la ciutadania, perseguint l'equilibri entre l'excel•lència i la divulgació». Puigcorbé subratlla que aquestes exposicions itinerants «donen rellevància especial al paper de l'art contemporani com a espai facilitador de coneixement i de pensament crític».

El director del MACBA, Ferran Barenblit, celebra aquesta col•laboració ja que permetrà que «una magnífica selecció d'obres d'una de les col•leccions d'art contemporani més importants del sud d'Europa, com és la Col•lecció MACBA, pugui estar a l'abast d'un major nombre de persones». I afegeix que «fer el patrimoni accessible és una de les nostres prioritats, i gràcies a la xarxa d'institucions culturals de la demarcació de Barcelona això serà possible».

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article