“Toca-te-les” iniciativa al Prat per explicar com prevenir el càncer de mama

Aquesta acció vol sensibilitzar envers la importància del coneixement i consciència del propi cos com una forma de promoure la salut i la detecció precoç de malalties.

Avui 7 de 10 a 12 h a l'Equipament cívic El Prat de Llobregat - Delta i per la tarda de 16 a 20 h al Centre Cívic Jardins de la Pau, hi haurà sessions fotogràfiques obertes a la població, a càrrec de l’artista local Núria Oreja, en el marc de l'acció "Toca-te-les" per a la salut mamària i la prevenció del càncer de mama. Les persones que vulguin participar es poden adreçar directament en l’horari previst als llocs establerts.

Les fotografies es faran sense roba de cintura en amunt, en posició de palpar-se els pits, i no s’identificaran les cares. El resultat serà un àlbum de fotografies digitals que es farà córrer per les xarxes.

L’autoexploració mamària és recomanable, però mai pot substituir la mamografia, ja que aquesta última permet diagnosticar tumors no palpables. L’acció artística vol promoure l’autoconeixement, però no substitueix les recomanacions mèdiques i protocols i proves diagnòstiques establertes per a la detecció precoç del càncer de mama.

Aquesta és una de les accions precursores dels actes que s’organitzaran al voltant dels dies mundials per la Salut Mamària i de la Prevenció del Càncer de Mama, durant el mes d'octubre vinent, amb el suport de la Junta Local Catalunya contra el Càncer del Prat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article