Esparreguera oferirà accés als tràmits i serveis de l’administració electrònica a través de l’idCAT Mobile Connect

La localitat entra a formar part del projecte pilot de l’idCAT Mobile Connect conjuntament amb els municipis de Manlleu i Castellar del Vallés, una iniciativa pionera a les administracions locals de tota Europa.

L’idCAT Mobile Connect és el servei dirigit als ciutadans que combina l’idCAT, el servei d’identificació pública de Catalunya, i el Mobile Connect, el mecanisme d’autenticació que estan impulsant les operadores de telecomunicacions a nivell mundial. Mobile Connect és un sistema d’identificació més fàcil i segur que els mecanismes actuals d’autenticació d’usuari i contrasenya o basats en l’enviament de codis per SMS.

Té un funcionament innovador, mitjançat una APP que s’instal•la automàticament en la targeta SIM del telèfon mòbil quan el ciutadà es dona d’alta al servei, i no requereix de cap acció més per part dels usuaris per gestionar el procés d’autenticació de forma segura i encriptada. Amb aquest sistema, el ciutadà es pot autenticar davant l’administració amb un sol clic, des de qualsevol lloc i en qualsevol moment.

El municipi formarà així part d'un projecte pilot pioner a les administracions locals de tota Europa per posar en marxa un sistema d'identificació de la ciutadania a través del telèfon per accedir als serveis electrònics de l'administració El sistema, que de moment l’ofereixen com a servei les operadores Movistar, Vodafone i Orange, funciona amb ordinadors, mòbils i tauletes.

La tecnologia està preparada per a ser utilitzada a qualsevol web o APP que requereixi l’autenticació dels usuaris. Una de les seves aplicacions és la identificació de la ciutadania en els serveis de l’administració electrònica i és per això que la Generalitat de Catalunya i més de 800 ajuntaments de tot Catalunya incorporaran aquesta solució en els propers mesos.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article