Ha començat la verema a Sant Joan Despí

No ens hem tornat bojos, segons informa l’ Ajuntament, durant aquesta setmana uns 150 infants, que participen als casals dels esplais CE El Nus i El Tricicle fan la verema de l'espai de vinyes del parc de la Fontsanta.

Amb la recollida, els petits i petites tanquen el cicle de cultiu d'aquestes vinyes que s'han convertit en un espai educatiu ja que durant el curs els escolars s'encarreguen (amb diferents activitats) de cuidar-lo i mantenir-lo.

Així, sis grups d'infants dels dos esplais recullen aquesta setmana el raïm; el premsen amb el mètode tradicional, trepitjant-lo, i amb una premsa manual, extreuen el most que se’n porten a casa perquè es faci vinagre. En total, uns 150 infants participen en aquesta verema tan especial que s'allargarà fins al divendres.

L’any 2011 es va fer una plantació de 700 ceps ( de les varietats de merlot i macabeu) per recuperar part del passat agrícola de la ciutat en un espai de 1.600 metres quadrats, en aquesta ocasió, els petits i petites han fet la recollida del raïm de la varietat de macabeu (blanc).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article