La cimera de la qualitat de l’ aire assegura que en dies de restricció per contaminació augmentarà el servei de transport públic

Cal recordar que a partir de l'1 de desembre de 2017, un cop la Generalitat declari l'episodi de contaminació, l’AMB activarà, d’acord amb els ajuntaments, les restriccions de trànsit de la zona de baixes emissions de l'àmbit de les rondes de Barcelona, on no podran circular els turismes que no disposin d'etiqueta ambiental de la DGT.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull; la directora del Servei Català de Trànsit (SCT), Eugenia Doménech; la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Mercedes Vidal, i el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antoni Poveda, han presentat el pla de reforç del transport públic que activarà cada administració quan la Generalitat declari un episodi ambiental de contaminació i es restringeixi la circulació de vehicles a l’entorn de Barcelona.

El transport públic oferirà la màxima capacitat operativa: s’augmentarà l’oferta de Metro, bus, tramvia, Ferrocarrils i Rodalies, però especialment a les hores punta, mentre duri l’episodi. També s’activarà la T-aire, la targeta per als dies d’episodi.

A partir del 2 d’octubre, es podrà adquirir la T-verda, que permetrà viatges il•limitats i gratuïts durant tres anys als ciutadans que desballestin un vehicle contaminant i no se’n comprin cap. Els reforços del transport públic van acompanyats d’un nou bitllet exclusiu per als dies d’episodi. És l’anomenada T-aire, un títol multipersonal de 2 viatges integrats que es podrà utilitzar el mateix dia de la primera validació i que serà vàlid únicament en situacions d’episodi ambiental.

La T-aire estarà disponible a les 6 corones i el temps de transbordament serà el mateix que el de qualsevol títol integrat: 1 hora i 15 minuts per a la zona 1 i es va incrementant en 15 minuts més per cada zona addicional.

El preu serà el de 2 viatges d’una T-10 aplicant un descompte del 10%. a partir del 2 d’octubre estarà a disposició dels ciutadans la T-verda, un títol de transport personal i intransferible que permet utilitzar de manera il•limitada i gratuïta durant tres anys tots els serveis de transport públic integrats dins de les 6 corones tarifàries de l’ATM.

En l’àmbit dels 36 municipis metropolitans, el títol serà T-Verda Metropolitana i el gestionarà l’AMB, a través del seu servei AMB Informació. La Generalitat el farà extensiu a la resta de municipis amb el nom de T-Verda.

La persona beneficiària haurà d’acreditar ser major d’edat, estar empadronada dins de l’àmbit de l’ATM de Barcelona i haver desballestat un vehicle contaminant de la seva titularitat que pagui l’impost de vehicles de tracció mecànica en algun municipi integrat. S’hi poden acollir els vehicles desballestats fins a 6 mesos abans del moment de la sol•licitud de la tramitació de la T-verda.

Els vehicles que entren dins d’aquesta opció de la T-verda són: Turismes dièsel matriculats abans de 2006, gasolina o gas matriculats abans de 2000, i motocicletes matriculades abans de l’1/7/2004 i ciclomotors matriculats abans del 17/6/2002).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article