Castelldefels garanteix el dret a votar l’ 1 d’ octubre

Un acord a dues bandes entre els partits de govern, PSC inclòs, permetrà que les ciutadanes i els ciutadans de Castelldefels puguin exercir el dret a vot al referèndum.

Per una banda, la socialista Maria Miranda, que actualment és l’ alcaldessa ja que es va arribar a un pacte de 2+2 amb Candela López de Movem Castelldefels, declarava que, “donat que el Tribunal Constitucional ha suspès la Llei 19/2017 i els decrets 139 i 140 de 2017, els locals de titularitat municipal no poden ser posats a disposició per a la finalitat pretesa. Donat que la Generalitat ha anunciat que garantirà el dret a vot i que disposa d’equipaments de titularitat pròpia per fer-¬‐ne ús, i els ciutadans i les ciutadanes de Castelldefels que vulguin participar en la jornada de l’1-¬‐O podran fer-ho.”

I finalitzava, “per a aquest govern preval el projecte de ciutat que compartim entre els partits que formem l’Equip de Govern Municipal (PSC, Movem, ERC, Castelldefels Sí Pot i PDeCat). En conseqüència ens comprometem a continuar treballant en la defensa dels drets socials i democràtics.”

Els altres membres del Govern municipal, ERC-AM, CSPOT-GM, PDeCAT i MES, feien un comunicat conjunt assegurant que, “A Castelldefels complirem el compromís amb els nostres conciutadans i conciutadanes i l’1 d’octubre votarem. Donat que la Generalitat ha anunciat que garantirà el dret a vot i que disposa d’equipaments de titularitat pròpia per fer-ne ús, els ciutadans i ciutadanes de Castelldefels que vulguin participar en la jornada de l’1-O podran fer-ho.”

Els signants criden a votar l’ 1 d’ octubre d’ aquesta manera, “cridem els veïns i veïnes de Castelldefels a exercir el seu dret inalienable al vot, decidint el nostre futur col•lectiu. Així mateix, denunciem la causa general contra Catalunya i les seves institucions que ha posat en marxa el Govern de l'Estat, fent ús de la Fiscalia, citant a 712 alcaldes i alcaldesses, amenaçant a funcionaris així com a la resta de la població. Aquestes accions no atemoriran un poble que vol votar.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article