El Parc Forestal de Collserola avança per convertir-se en Parc Natural

L’ anunci s’ ha fet aprofitant el canvi de presidència del Consorci del Parc Natural de Collserola, el relleu de Mercè Conesa, presidenta de la Diputació per Ada Colau, és fruit de l’acord pres a la sessió constitutiva de l’ 1 de març de 2016.

Actualment, l'alcaldessa d'Esplugues de Llobregat, Pilar Diaz, és la vicepresidenta executiva; el director general de Polítiques Ambientals de la Generalitat de Catalunya, Ferran Miralles, vicepresident i Marià Martí, director gerent.

La presidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Ada Colau, que continuarà com a vicepresidenta del Consorci, ha constatat que “en aquest mandat de dos anys s’han posat les bases per a passar del Parc Forestal Metropolità, parc central concebut com a tal als anys 70, a un Parc Natural del segle XXI situat al cor de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Ara cal fer efectives les lluites dels moviments ciutadans, que van culminar l’any 2010 amb la declaració de Parc Natural, amb l’aprovació i el desplegament d’una nova planificació del medi natural i urbanística encara pendent després de 7 anys”. Esta previst que el nou Pla estigui enllestit i aprovat dins del present mandat municipal.

El Pla contempla la creació de “santuaris” o zones tranquil•les en els espais ecològicament més valuosos. A més, es treballarà en la recuperació de l’agricultura, la regeneració dels espais degradats, alhora que es garanteix i es fa més diversa la oferta d’accés i gaudi del parc per part dels ciutadans i ciutadanes pel conjunt d’activitats de lleure, educatives i esportives.

Durant la jornada s’ha acordat racionalitzar el funcionament del Consorci, disminuint la despesa en tots aquells serveis que es poden desenvolupar amb major eficiència, amb els recursos existents de les administracions consorciades (principalment Diputació de Barcelona i l’AMB) que assumiran més funcions en els àmbits de gestió del personal, assessorament legal, informes urbanístics i projectes, activitats que es corresponen amb serveis que ja donen aquestes administracions. Pel que fa a la disciplina urbanística, l’AMB assumirà les competències que li deleguin els ajuntaments i s’establiran criteris d’actuació comuns.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article