Rufián defensa des de Castelldefels que “el referèndum i el procés cap a la república és l’única amenaça a l’statu quo”

“Nosaltres li direm al món que Franco no va morir un 20 de novembre de 1975, sinó l'1 d’octubre de 2017 davant una urna a Catalunya”, ha afirmat Rufián. “Estem convençuts que el proper 1-O és l’única derrota que té Rajoy al seu horitzó, som l’única amenaça”, ha afegit.

Rufián feia referència al multitudinari acte que es va fer ahir a Madrid en suport del referèndum, “Viva el Madrid del no pasarán, la tricolor espanyola i republicana és la nostra bandera, la seva causa és la nostra, la pregunta és per què l’estelada no és la seva i la nostra no és encara la seva causa?”, ha preguntat.

“Des d’avui fins el dia de la república, podeu anar dient que això ja no és una lluita pels legítims drets nacionals dels catalans, sinó una lluita pels drets fonamentals dels que viuen aquí i a Espanya”, ha conclòs Rufián, que ha animat els assistents a no acceptar que els diguin que “això és impossible, és una falta de respecte pels vostres avis i seva lluita”.

El conseller de Salut, Toni Comín, ha fet un repàs a la seva trajectòria, provinent del PSC, i ha carregat durament contra els socialistes pel paper que estan fent i per utilitzar el nom de determinats dirigents catalanistes.

“Fa 10 anys, molts de nosaltres no erem independentistes, jo estava acompanyant el Pascual Maragall fent l’aventura de l’Estatut”, ha recordat. “Avui en una pineda aquí a prop, un dirigent s’ha posat el nom de Maragall a la boca: Quina barra! Sánchez no vuelvas a ponerte su nombre en la boca, vosotros os cargasteis su proyecto, qué verguenza!”, ha afirmat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article