Els ajuntaments del futur Parc Rural de Montserrat posen la primera pedra creant un conveni amb la Diputació

En formen part els municipis d’Olesa de Montserrat, Abrera, Castellolí, Collbató, El Bruc, Hostalets de Pierola, Esparreguera, Marganell, Rellinars, Sant Salvador de Guardiola, Sant Vicenç de Castellet, Vacarisses i Viladecavalls.

Els ajuntaments dels municipis que impulsen el Parc Rural de Montserrat van presentar esmenes que la Diputació de Barcelona inclourà en el conveni de col•laboració, que tindrà un durada de quatre anys.

Un dels objectius destacats del conveni és la definició d'una figura jurídica per la creació d'un ens gestor del Parc Rural del Montserrat. La Diputació donarà suport tècnic per definir aquesta figura jurídica.

El conveni estableix la redacció del Pla de Gestió i Desenvolupament del Parc Rural del Montserrat, i posteriors plans d'actuació, i convenis específics. També es treballarà conjuntament en la recerca de suport econòmic i cofinançament. L’assessora de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, Helena Ullastres, calcula poder tenir enllestit el document el proper mes de novembre.

El Parc Rural del Montserrat vol ser una eina per a gestionar, promocionar i impulsar els valors presents als espais rurals en els municipis del voltant del Massís de Montserrat. Treballarà per a impulsar projectes de bones pràctiques de gestió agrícola i forestal, difusió i promoció turística, projectes educatius i preservació dels espais oberts de qualitat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article