Els pressupostos participatius arribaran a Esparreguera el 2018

Al gener és previst que es realitzi la presentació i la primera sessió presencial, a partir de la qual es començarien a rebre les propostes ciutadanes, s’ha limitat cadascuna de les inversions a 50.000 euros, de manera que, com a mínim, es podran fer quatre inversions.

Segons explica l’ Ajuntament al seu web, la ciutadania podrà decidir a què es destinen dos-cents mil euros del pressupost d’inversions de 2018, que el govern municipal té intenció de portar a debat abans que acabi el mes de desembre.

No hi ha temps material per dur a terme el procés de participació abans d’aquesta data i, per això, el pressupost contindrà només la dotació, sense especificar a quines inversions es destinarà. L’equip de govern no serà qui esculli, en cap cas, quines seran les propostes que es tiraran endavant, encara que sí que hi haurà un filtratge tècnic: les inversions han de ser de competència municipal, tècnicament viables i pressupostàriament assumibles.

La regidora de Govern Obert, Maria Mas, ha dit en declaracions a Ràdio Esparreguera que ”és la primera experiència que farem a Esparreguera i, per tant, ens ho prenem com un projecte pilot”. Mas ha afegit que “el que volem és instaurar la cultura de la deliberació col•lectiva dins la nostra ciutadania”. El resultat final del procés de participació es calcula que estarà llest a la primavera vinent i es posarà a votació entre els propis ciutadans, que hauran de seleccionar com a mínim tres opcions.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article