El PDeCAT de Molins escenifica el trencament del pacte amb el PSC cercant noves aliances

Segons s’ informa des de l’ Ajuntament, l’alcalde de Molins de Rei, alhora que diputat al Parlament, Joan Ramon Casals, ha cessat de les seves funcions als cinc regidors del PSC amb els que compartia el govern municipal per motius “estrictament polítics” després d’haver-ho debatut a l’assemblea i l’executiva local del PDeCAT i amb molts veïns i veïns de la vila.

Casals ha anunciat la mesura en roda de premsa, i ha volgut començar la seva intervenció fent un “agraïment sincer a les persones del PSC que han estat excel•lents regidors i regidores i que sempre han estat fidels al govern municipal”.

No obstant això, l’alcalde ha admès que “no pot ser que l’alcalde i el tinent d’alcalde tinguin una visió diametralment oposada davant dels fets de l’1 d’Octubre, la repressió, els presos polítics, la proclamació d’independència i la liquidació de l’autonomia que suposa l’aplicació de l’article 155 amb el vot favorable del PSOE”.

Casals ha apuntat que “a les darreres hores els fets han refermat la nostra decisió”, i ha posat com exemple el fet que “el PSC, enlloc de trencar amb el PSOE es fa selfies en manifestacions abraçant-se amb els que han rebentat les nostres institucions”.

L’alcalde de Molins de Rei ha fet una crida “a les altres forces polítiques compromeses amb la defensa de la república i les institucions del país, especialment a ERC i la CUP, per integrar-se al govern municipal”, tot i que tampoc ha descartat a les formacions amb representació al ple municipal que no van votar favorablement a l’aplicació de l’article 155.

Joan Ramon Casals també ha subratllat que “a dia d’avui els ajuntaments són les úniques institucions escollides democràticament” i ha apel•lat a “actuar de forma conjunta des del món municipal per fer una resistència civil i institucional a la vulneració de drets bàsics de la ciutadania de Catalunya”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article