Presentat a Sant Vicenç dels Horts el Servei de Mediació Ciutadana de la Diputació, una eina per la cohesió social

Al Baix Llobregat, també compten amb Servei de Mediació els municipis d'Esparreguera, Sant Feliu de Llobregat, Castelldefels, Esplugues de Llobregat, El Prat de Llobregat, Gavà, Sant Boi de Llobregat i Olesa de Montserrat.

El diputat d'Igualtat i Ciutadania de la Diputació, Antoni Garcia, i l'alcaldessa de Sant Vicenç, Maite Aymerich, van presentar la nova eina, gratuïta per a la ciutadania, aquesta es troba al Molí dels Frares i servirà per gestionar les desavinences a través del diàleg.

Garcia es va mostrar «satisfet pel fet que Sant Vicenç se sumi als ara 43 municipis que disposen del servei». En aquest sentit, va subratllar que «la mediació millora la convivència i la cohesió social», i va concretar que «en tot el 2016 van haver-hi més de 5000 demandes de mediació, un terç de les quals van tenir resolució positiva».

Per la seva banda, Aymerich, va valorar molt positivament el nou servei de medicació, «vinculat a la cultura de la pau». «No es tracta d'evitar els conflictes, ja que són inherents a la condició humana i no vivim aïllats, només es tracta de buscar acords de forma satisfactòria».

El Servei de Mediació Ciutadana s'adreça a tota la ciutadania de Sant Vicenç dels Horts, així com a associacions, centres educatius, empreses, col•lectius i altres entitats o organitzacions de la població per tal de gestionar els conflictes que sorgeixen fruit de la convivència. Aquest procés es fa amb l'acompanyament d'una persona professional de la mediació que col•labora perquè les solucions siguin satisfactòries per a totes les parts.

Es pot demanar mediació amb un correu electrònic a mediaciociutadana@svh.cat amb una trucada al 936807100, o a través d'una instància electrònica a la web municipal o al Servei Integral d'Atenció Ciutadana (SIAC).

Les persones interessades també es poden adreçar al servei presencial del Molí dels Frares, els dilluns i els dimecres de 9 a 19 h. L'alcaldessa va destacar que aquesta alternativa a la via judicial també suposa un procés de convivència i aprenentatge.

Fa més d'11 anys que la Diputació de Barcelona té un programa per fer arribar la mediació en conflictes de convivència a la ciutadania, de manera gratuïta. Actualment la corporació dona cobertura a tota la demarcació -excepte al municipi de Barcelona-, a través dels 46 serveis municipals o comarcals de mediació ciutadana (43 Ajuntaments incloent-hi Sant Vicenç dels Horts i 3 consells comarcals –Berguedà, Anoia i Osona-) o a través del servei itinerant, per aquells municipis on no hi ha servei de mediació ciutadana propi.

També s'ofereix formació tècnica, i sensibilització de la població, especialment joves i infants, vers la cultura del diàleg i la mediació. El pressupost actual del programa és de 1.200.000€ Des dels serveis de mediació ciutadana i el servei itinerant s'atenen més de 5000 casos l'any, la gran majoria veïnals (66%), seguit dels familiars (12,3%), activitats econòmiques (7%) i ús d'espais públics.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article