Molins de Rei va acollir la renovació de la FaPaC amb la celebració de la 40ª assemblea

Un centenar d'associacions de mares i pares d’alumnes de les escoles públiques de Catalunya s'han reunit, a l'Institut Lluís de Requesens de Molins de Rei, en una jornada en la qual s’ha renovat part de la junta general de la federació així com la seva presidència.

Les AMPA assistents han fet guanyadora a la candidatura “Transformem FaPaC”, candidatura transformadora en defensa de l’educació pública, encapçalada per Belén Tascón, i formada per un equip de nou persones més, set mares i tres pares d’AMPA.

Tascón assumeix el càrrec en substitució de Montse Conejo que ha deixat la presidència coincidint la finalització dels estudis obligatoris del seu fill. Visiblement emocionada i agraïda, Conejo ha volgut recordar els esforços fets al capdavant de l’entitat així com la importància de les famílies per a la bona marxa de l’educació, animant als assistents a continuar la lluita, sigui on sigui.

Belén Tascón i el seu equip, amb la seva proposta, volen promoure “un debat crític, participatiu, radical, càlid, feminista i emocionant”. “Lluitem contra la privatització, la mercantilització, la desinversió, la segregació i l’externalització”, ha destacat la nova presidenta, que resumeix així els eixos principals inclusos en el pla de treball presentat en la seva candidatura.

Per l’ entitat, “el pressupost del 2017 manté una reducció de la despesa per alumne del 20,3% respecte a la del curs 2010-2011 i una reducció en el funcionament dels centres del 27,7%. Davant d’aquesta realitat, es vol fer un pas endavant en la lluita per aconseguir eliminar la triple xarxa existent de manera que la distribució de recursos no posi en perill l’escola pública a favor de la concertada.”

D’altra banda, es denuncia el copagament de les famílies a l’escola pública, “la transitorietat i precarització laboral dels docents, i l’externalització progressiva d’alguns eixos bàsics dels servei educatiu públic. Es vol liderar la reivindicació de la universalitat i gratuïtat del servei de menjador escolar, treballar contra la privatització de les escoles bressol, entre d’altres.”

Quant a la segregació escolar, “es denuncia que atempta contra la fita d’aconseguir una escola pública de qualitat, equitativa i inclusiva. Respon a una manca de recursos específics que perpetua l’estigmatització de certs col•lectius. En aquest sentit, es farà un seguiment detallat del desplegament del Decret d’Escola Inclusiva i s’iniciarà una línia de treball per fomentar el respecte i integració del col•lectiu LGTBI en l’àmbit educatiu.”

A més es defensarà que, “la política pública d’innovació educativa sigui global per acabar amb la incipient segregació pedagògica que pot aparèixer per motius socio-econòmics i es treballarà per incidir en les politiques educatives i fer que la veu de les famílies i de les prop de 2.300 AMPA federades a la FaPaC s’escolti.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article