“Gols de tinta” una exposició que retrata la història del futbol en forma de dibuix arriba a Cornellà

En cent vint anys, el futbol s'ha transformat, impulsat pels grans canvis socials, econòmics i polítics de la societat, i ha esdevingut un fenomen global. L'humor gràfic i el còmic ofereixen una mirada distesa del món futbolístic, alguns dibuixants, però, no hi obvien també una opinió punyent sobre el personatge o el fet que representa.

Organitzada conjuntament per l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, el Museu de l'Hospitalet de Llobregat i el Museu de Granollers, la mostra relata els 120 anys d'existència del futbol català a través de la mirada de dibuixants, il•lustradors i humoristes com Castanys, Opisso, Muntañola, Cesc, Perich, Òscar Nebreda o Kap, entre d'altres.

L'exposició presenta tant originals com reproduccions impreses en diaris i revistes de diferents èpoques i reuneix un bon nombre d'objectes del món del futbol com joguines, material esportiu i trofeus. Des de setembre de 2016 l'exposició ha visitat el Museu de Granollers, el Museu de L'Hospitalet, el Museu de Sant Boi de Llobregat i el Museu Arxiu de Vilassar de Dalt.

A través de "Gols de tinta" es vol donar a conèixer la importància de l'humor gràfic, la il•lustració i el còmic vinculats al món del futbol, més enllà dels colors de cada equip. Resseguir i descobrir a través dels dibuixos i les vinyetes la història del futbol des de la seva implantació a casa nostra fins avui.

L'exposició està estructurada en cinc àmbits que responen a les diferents èpoques en què es pot dividir la història del futbol català. Una exposició que pretén descobrir uns fets i personatges que ens identifiquen com a societat.

"Gols de tinta" vol mostrar el futbol a través de la mirada dels dibuixants, il•lustradors i humoristes. Lluny de pretendre ser una història exhaustiva dels 120 anys d'existència del futbol català, es proposa una mirada fresca amb imatges reproduïdes en tota mena de material imprès, però especialment en diaris i revistes.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article