Alcaldesses i alcaldes del Baix Llobregat van donar suport ahir a Brussel•les al govern “exiliat” de la Generalitat

Fins al moment de tancar aquesta notícia tenim constància que, Mercè Esteve (Begues), Isidre Sierra (Sant Climent), Xavier Fonollosa (Martorell), Miquel Solà (Collbató), i Anna Martínez (Santa Coloma de Cervelló), van ser la representació baixllobregatina.

Més de 200 alcaldes i alcaldesses han explicat aquest dimarts a Brussel•les la situació política que es viu a Catalunya i l'ampli sentiment independentista que hi ha. Al mateix temps, s'ha denunciat la repressió que pateix Catalunya i les seves institucions per part de l’Estat espanyol i han exigit la llibertat pels presos polítics.

Aquesta iniciativa impulsada per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha permès que més de 200 alcaldes i alcaldesses catalans portessin a la capital política d'Europa l'anhel dels veïns i veïnes dels pobles i ciutats de Cataluna per decidir el seu futur, l'acte també ha servit per «internacionalitzar» les demandes catalanes i denunciar aquesta situació davant les institucions comunitàries.

Els alcaldes també han mostrat el seu escalf al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i als consellers Toni Comín, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Lluís Puig, que des del seu exili a Brussel•les han participat en l’acte que s’ha fet a la tarda i que ha omplert la sala Bozar del Palau de Belles Arts de Brussel•les.

En aquest acte, el president Puigdemont ha apel•lat a l’Estat espanyol i a Europa que acceptin els resultats de les eleccions del 21 de desembre que han estat convocades per l’Estat espanyol «gràcies al cop d’Estat del 155».

El cap de l’executiu ha demanat que es garanteixi un procés net sense presos polítics i amb pluralitat d’opcions. El president ha demanat a Europa que no sigui còmplice de la repressió: «Juncker, Tajani, és aquesta l'Europa que voleu, amb un govern empresonat?» i ha dit que denunciaran el mal tracte rebut als consellers empresonats.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article