La Fira del Bestiar de Martorell va acabar ‘en ball de bastons’ entre alguns assistents i membres del Partit Animalista

Aquest cap de setmana s’ ha celebrat la Fira de Primavera de Martorell i una de les activitats programades era la Fira del Bestiar, que es va fer el diumenge al matí.

Dintre de la Fira del Bestiar els Amics de Sant Antoni Abat de Martorell havien organitzat com ja fa anys, un concurs d’ arrossegament de cavalls, on els animals i els seus propietaris fan un circuit arrossegant pesos (tal i com il•lustra la foto). Fins on ens arriba la memòria sempre havia transcorregut sense incidents, però clar, aquest any coincideix a un mes de les eleccions municipals... 
A l' esdeveniment van fer acte de presència membres del partit animalista PACMA, per denunciar l’ activitat i va pujar la tensió. Els activistes animalistes presents a l'acte denuncien que van ser agredits verbalment i físicament per desenes de persones, amb pedres i pals, i acusen directament a l 'Ajuntament de Martorell, ‘ha permès el concurs d'arrossegament, sotmetent als cavalls obligats a participar a un evident patiment físic i psíquic. Una autèntica vergonya que des del consistori es permeti, toleri, fomenti i subvencioni una activitat que comporta maltractament.’

Per la seva banda, l’ associació Amics de Sant Antoni, (que presideix Adolf Bargués, regidor republicà i alcaldable), donava altra versió, ‘Aquest matí al mercat ramader i durant l'exhibició d'arrossegament; allà on cavall i persona desenvolupen totes les aptituds de força, potència i complicitat, després d'anys d'entrenament, han ocorregut uns fets aliens a l'organització. Un col•lectiu animalista, ha protestat pel que consideren maltracte animal, produint-se uns fets lamentables que condemnem. Cap protesta ha d'arribar a provocar cap tipus de violència.’ I tancaven la polèmica mostrant-se disposats a donar totes les explicacions que envolten aquesta activitat, ‘Agrairíem qualsevol suggeriment, així com oferim la nostra predisposició a debatre amb qui calgui el que realment és el treball amb animals de tir.’

Comentaris

francesc martorell
1.
Jo hi era, i crec que aquestes persones abans de anar a escridessar a algú haurien de informarse.
Es molt fàcil criticar sense coneixement de les coses, en aquell concurs com en tots els que he vist no es maltracte cap animal, i parlo amb coneixement de causa, com a criador i ensinistrador de cavalls se per experiencia que un animal que es maltracta la seva reacció instintiva es fugir, tothom va poder veure que quan s'acababa el temps assignat, l'animal es desenganxaba i caminaba amb docilitat al costat del seu amo. els ven asseguro que si hagues estat maltractat la seva conducta seria molt diferent.
També vull dir a questes persones que en un lloc on hi ha una concentreció de cavalls el menys indicat per el benestar del animals i per la seguratat dels presents es fer alderulls amb pancartes crits i megafons,amb aixó també demostren la seva ignorancia sobre el tema.
Estic en cotra totalmen del maltractamen animal i ho he posat en pràctica en el ensinistrament dels meus cavalls, a les bones i amb caricies sempre s'aconsegeix millors resultats, pero hi ha ajudes com pot ser una vara que no serveix per pegar, com molta gent es pensa,sino per amb un lleuger toc donar indicacions que el cavall enten perfectament.
En fi,es lamentable que passin aquestes coses,no agraden a ningú i lamento que algú prengues mal
i no crec que el correcta sigui utilitsar la violencia contra les persones encara que el seu comportament podia portar males consecuecies.

Comenta aquest article