La planta de compostatge de Torrelles de Llobregat rep una inversió de mig milió d’euros per a millores

El Govern ha autoritzat l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), del Departament de Territori i Sostenibilitat, a concedir una subvenció de 500.000 euros a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) perquè realitzi actuacions de millora a la planta de compostatge de Torrelles de Llobregat (Baix Llobregat).

La subvenció es destina a la construcció d’unes sitges amb aeració forçada per portar a terme el procés de descomposició, un sistema de reg, i els elements d’electricitat i control corresponents. Aquests sistemes d’aeració, exigència de l’ARC a les noves plantes de compostatge de la fracció orgànica dels residus municipals, eviten possibles fermentacions anaeròbiques que són causants de males olors. La subvenció provindrà del romanent del cànon de residus acumulat fins a l’any 2013 i l’import disponible pel concepte infraestructures corresponent a l’any 2014.

La planta de Torrelles de Llobregat tracta la fracció orgànica dels residus municipals per obtenir-ne compost, un adob orgànic que es pot emprar tant en agricultura com en jardineria. El procés de compostatge consisteix a deixar que aquesta barreja de residus es descompongui imitant la degradació que succeeix a la natura, però de manera accelerada. Es tracta d'un procés biooxidatiu controlat produït per microorganismes que actuen sota unes condicions de temperatura i humitat determinades.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article