La Flama del Canigó, del Baix Llobregat als Països Catalans

El Parlament de Catalunya rebrà la flama al migdia a mans d’un grup de nens i nenes de Corbera de Llobregat en una cerimònia que es repeteix des del 1980.

La Flama del Canigó arribarà dilluns vinent a 400 viles dels Països Catalans. Superant un any més les xifres de l'edició prèvia, centenars d'equips de foc distribuiran dilluns vinent la flama portada directament del Canigó. Seguint diverses rutes, doncs, la flama encendrà desenes de fogueres d'arreu dels Països Catalans la vigília de Sant Joan. La flama del Canigó arribarà dilluns a les 12.30h al Parlament. Com ja és tradició la vigília de Sant Joan, la presidenta Núria de Gispert rebrà la flama provinent de Corbera de Llobregat, acompanyada de l’ alcaldessa d’aquesta vila, Rosa Boladeras, de la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, i el comissionat de la flama Ivan Capdevila, que serà qui llegirà el manifest. L’acte de recepció es farà al saló de passos perduts, on tindran lloc diversos parlaments, abans de l’encesa de diferents quinqués amb la flama procedent del Canigó a la porta principal del Parlament.
El periodista Carles Capdevila és l’autor del missatge d'enguany. “Som història, som present i som voluntat de continuar sent amb alegria. Tenim aspiracions sense límits, tenim força de voluntat, tenim la cultura per bandera i ens reconeixem en la tradició per canviar el món. Toquem de peus a terra i, seguint la Flama del Canigó, avancem sense por”, afirma el manifest, afegint que “el nostre somriure brilla tant com la flama i encén tots els focs de l'esperança”. Arreu del país hi ha centenars d'actes organitzats per rebre la Flama (agenda) i celebrar després la revetlla de Sant Joan. Una de les novetats d'enguany serà un concurs d'Instagram per escollir la millor fotografia amb l'etiqueta #FlamadelCanigó.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article