Esquerra desembarca a l’Hospitalet per encarar el referéndum de l’ 1O

Els republicans pressionen a l'alcaldessa socialista Núria Marín i la conviden a que, “escolti la veu de la majoria social que està a favor del dret a decidir, que obri els col•legis el proper 1 d'octubre perquè tota la ciutadania pugui decidir.” Més de 250 persones, segons la organització, han participat de l'acte "Construir una nova República", que s'ha realitzat al parc de les Palmeres.

L'acte ha comptat amb la participació de Gabriel Rufián, diputat al Congrés, Anna Simó, membre de la mesa del Parlament, Marta Vilalta, directora General de Joventut i Sílvia Casola, presidenta local d'ERC.

ERC qualifica l'acte com una manera d’ explicar les oportunitats vinculades a la construcció de la República Catalana, “com a superació del règim del 78, per acabar amb discriminacions socials que dins l'estat espanyol no es podran eradicar.“

Vilalta, Simó i Rufián han posat com a exemple les lleis aprovades pel Parlament Català que el govern espanyol ha portat al Tribunal Constitucional, com la llei d'Igualtat efectiva entre dones i homes.

Simó ha recordat el compromís del govern i diputats a favor del sí: "hem presentat la Llei de transitorietat jurídica, tal i com ens vam comprometre. Serà la llei que ens permetrà tirar endavant la futura república catalana si l'#1O catalunya vota sí".

Rufián, al seu torn, ha remarcat "la lluita de milers de persones per tenir unes vides, salaris i condicions dignes, com es l'exemple de ciutats com l'Hospitalet ", i continuava, "aquestes millores i esperances han de ser el motor per a voler fer un país nou. La tercera república es diu Catalunya. L'únic que volem es recuperar un país digne que ens van robar fa 80 anys"

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article