Josep Maria Terricabras presenta la campanya #votarésdemocràcia.

L'acte s'ha fet a l'Ateneu de St. Joan Despí.

Amb una posta en escena estudiada, sense cap logotip que ho identifiqués com un acte d’ERC, l’independent Josep Maria Terricabras, començava el seu discurs d’aquesta manera: “ Avui, vinc indignat amb l’ actitud de C’s a la sessió de control al Parlament. La contínua banalització a l’hora de comparar el procés democràtic engegat a Catalunya, amb els règims dictatorials, em referma la idea que hem de marxar, per viure amb gent civilitzada”.

Després d’ un petit repàs a l’ actualitat del dia, va avançar per situar-se en els dos temes principals, les eleccions europees i la consulta del 9N. Va deixar clar que hem d’anar a votar, tant si ens deixen com si no, va fer una crida a Òmnium i Assemblea per mobilitzar a la gent de cara a la consulta. Que es visioni un procés promogut pel teixit social amb el recolzament dels partits polítics que li donen suport . Explicava la foto del 9N, “Us imagineu premsa de tot el món, explicant que els catalans han anat a votar i no els han deixat? La consulta es farà” .

Referint-se a les eleccions europees, va avisar que no les podem prendre com una avançada de la consulta: “Hem d’anar a Europa, per dir-los que els estimem, que ens sentim membres de ple dret, no a dir-los que ens estimin”. Convençut, que la UE no trigaria a acceptar-nos com a membre de ple dret, no sense passar per un interval formal burocràtic de temps, exposava diferents casos de nous estats, i que en tots ells, la seva incorporació havia seguit diferents canals d’adhesió : “ Si la UE va ser capaç de trobar una solució, per incorporar a l’Alemanya comunista de la RDA en dos dies, ja trobaran una per Catalunya”.

Es va mostrar convençut d’anar a Europa a defensar l’estat del benestar: “Aquesta UE no m’agrada, l’estat del benestar està en clar retrocés i volem participar a la renovació de drets fonamentals que es comencen a perdre”. Terricabras finalitzava l’acte refermant-se en la consulta del 9N on ens deixava una cita per la reflexió “Som majors d’edat, hem d’anar a votar i no ens ho prohibirà ningú”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article