Salvador Esteve suspén el ple de Febrer.

Els fets han començat quan s’ha portat a terme la votació de la moció en favor de la taula pel dret a decidir del Baix Llobregat. A crits de “Volem un nou, institut” “Cap Esplai sense local” i “si se puede, pero no quieren (en referència a la moció que s’hauria d’haver debatut referent a sancions envers entitats bancàries, que posseeixen immobles buits)”s’ha interromput la sessió en diverses ocasions, fins que l’Alcalde ha decidit ajornar el Ple. Ens hem de remuntar a dies enrere per entendre la situació d’indignació que han generat aquests fets.

Tot comença amb la reordenació que està portant a terme la Conselleria d’Ensenyament al Baix Llobregat, amb intenció de, o bé tancar cursos de primària (casos com escola Pedrós de Santa Coloma de Cervelló i Escola Mediterrània de Viladecans) o el cas del CEIP Vicente Aleixandre de Martorell, on es planteja una reconversió en Institut de Secundària, tancant els cursos de primària paulatinament.

Ja fa uns dies, les famílies del Vicente van organitzar pressió ciutadana al carrer i a les xarxes socials, en resposta al globus sonda enviat des d’Ensenyament, fet que va forçar la negociació del Govern Municipal (CIU) amb la Conselleria d’Ensenyament. Es va arribar a un acord d’urgència, recuperar l’espai de l’antiga Escola Montserrat per allotjar un nou Institut. A l’actualitat, aquest espai està gestionat per l’ Associació Juvenil Esplai Guspira, entitat molt representativa dins el teixit associatiu martorellenc. Aquesta entitat s’assabenta per terceres persones de la intenció per part del Govern Municipal, de recuperar aquest espai i reubicar l’esplai a l’antiga escola d’idiomes.

Les improvisacions que ha seguit el Govern Municipal, han generat aquest malestar general. L’espai que es vol transformar en nou institut, no sembla complir les característiques per allotjar un centre d’ESO, i són moltes les famílies que dubten de la paraula del Govern Municipal. L’Esplai Guspira, es veu obligat per decisions municipals improvisades a plantejar-se un trasllat sense garanties, que els ha generat la sensació de ser moneda de canvi. A tot això hem d’afegir la notícia que xoca amb les necessitats reals de la ciutadania, la Diputació de Barcelona (de la qual l’Alcalde de Martorell, Salvador Esteve es President) invertirà 5.000.000 d’euros en construir una nova biblioteca al municipi, potser, aquí, podem trobar les claus d’aquest malestar.

Podeu escoltar un fragment d’àudio aquí:


Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article