Segona jornada de la “Marxa contra l’atur del Baix Llobregat”

La jornada ha començat a St. Boi de Llobregat i finalitzava a St Vicenç dels Horts, on l’Ajuntament els ha habilitat un espai per passar la nit.

Enmig d’un ambient festiu alhora que reivindicatiu, la marxa continua l’itinerari previst sense incidents. A mida que van passant per les localitats del recorregut, es va ampliant el nombre de persones que s’hi adhereixen a aquesta.  Hem parlat amb diferents persones que havien vingut per recolzar als participants de la marxa, entre elles, Joan Tardà i Anna Simó d’ERC,  Xavier Juanto Secretari UGT al Baix i la representant d’CCOO Saida Ehliluch.

Xavier d’UGT ens aportava les dades que s’amaguen darrere d’aquest problema al Baix Llobregat. “Ens trobem amb una situació de 90.000 persones en recerca de feina, de les quals 70.000 consten com a registrades a l’atur i d’aquestes, el 65% no cobra prestacions, per això una de les nostres principals prioritats és reivindicar una renda mínima garantida.” Saida d’CCOO també es feia ressò d’aquestes xifres “Hi ha unes 20.000 persones que no es creuen les institucions, ja no creuen en res, per això no s’inscriuen, les xifres que es mostren son irreals”

Tardà aprofundia a la situació actual, assenyalant directament als diferents Governs de l’estat, els acusava d’estar dissenyant un escenari post crisi, on la idea  que el treball no és un dret sinó un privilegi per les noves generacions. Deia que aquesta marxa ha de servir per conscienciar a la ciutadania de la precarietat laboral, de la pèrdua de drets laborals i ens avisava que, donada la situació d’inestabilitat actual en la que ens trobem, ningú te garantit res. Anna Simó posava d’exemple moviments semblants que havien aconseguit canviar posicions polítiques, llençant un missatge d’optimisme de cara als participants. Alhora recordava que des de la Generalitat no es tenen els recursos suficients, donat que la competència en aquest sentit pertany al Govern espanyol.

Dilluns 24 es reanudarà la marxa fins arribar a Martorell, on passaran la nit al local de  l´Associació de veins del barri de Can Carreres, i comptaran amb la col·laboració de l’entitat local Plataforma Moviment Social Martorell.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article