El Baix Llobregat perd un 16% d’empreses en cinc anys.

L’observatori d'el Consell Comarcal ha fet públiques aquestes dades en el seu últim informe, on, a banda d’aquesta dada trobem altre més preocupant, les contractacions han caigut un 22%.

Fent una comparativa amb la resta de les comarques catalanes, el Baix es situa com a segona comarca en quant a destrucció de llocs de treball, calculant que per cada 100 persones, 34 han perdut la feina, un rati que supera amb escreix el d'el conjunt de Catalunya, tot i així, el Baix Llobregat és la comarca amb menor reducció d’empreses registrades del conjunt del principat.

A l’actualitat, existeix un índex d’atur al Baix d’un 17%, repartit de manera desigual, podem trobar municipis com Martorell i St Boi de Llobregat amb un 19%, o St Vicenç dels Horts amb un 21%, quan la resta pràcticament es situa en xifres properes a la mitjana.

Una de les raons que poden explicar aquesta destrucció de llocs de treball, la trobem en que el 28% de treballadors afectats per exercicis de regulació d’ocupació de tot Catalunya, eren del Baix Llobregat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article