“Un carreró sense sortida”.

Antonio Balmón a criticat les preses per portar el debat de la consulta al Congrés i creu que és una estratègia per que surti malament, alhora que avala la decisió del TC per aturar el procés sobiranista i emprendre un diàleg per fer-la “legal”.
 
El secretari d’Acció Política del PSC i Alcalde de Cornellà de Llobregat, ha afirmat sobre el debat que es farà al Congrés envers la consulta que “el que passarà a Madrid ja està escrit des de fa molt temps. Nosaltres ja vam dir que era un camí que ens portava a un carreró sense sortida, tot i que probablement això és el que es buscava. La novetat és que hi ha hagut és una sentencia del TC que és la que dimecres, ha d’agafar més força”. “A nosaltres ens preocupa més dimecres que no pas demà. El dimecres serà més necessari utilitzar el camí que es desprèn de la sentencia del TC, que convida a conciliar legitimitat i legalitat. Ho hem d’aprofitar i esperem que així sigui. Esperem que els governs no es donin més la esquena i no es mantinguin en el pols que ens porta al fracàs col·lectiu”, ha afegit.

En roda de premsa a la seu central del PSC després de les reunions del Secretariat i l’Executiva del partit, Balmón ha indicat que “hi ha legitimitat per totes les parts, però també hi ha una legalitat i, sense acord no hi ha cap possibilitat de consulta. Ho hem dit per activa i passiva. Demà ningú no es mourà de la seva posició. Dimecres, en canvi, hauríem d’aprofitar per veure com podem conciliar legitimitat i legalitat amb el que diu la sentencia del TC. Seria una bona oportunitat”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article