L’AMB participa al World Urban Forum de Colòmbia

El Fòrum Urbà Mundial (World Urban Forum, o WUF) és una trobada organitzada per ONU-Habitat i celebrada cada dos anys, que reuneix ciutats i àrees urbanes de tot el món amb l’objectiu de debatre sobre els aspectes més rellevants que afronten els assentaments humans, com ara la ràpida urbanització i el seu impacte en les comunitats i economies, o el canvi climàtic.

La delegació de l’AMB, encapçalada per Carles Conill, director de Medi Ambient de l’AMB, serà present en diverses de les reunions i sessions de debat en el marc del WUF. Una de les més rellevants serà la presentació del recentment aprovat Pla de Sostenibilitat de l’AMB (PSAMB), dins del seminari “Planificació metropolitana a múltiples nivells per assolir una prosperitat multidimensional”. En aquesta sessió, que servirà per debatre, entre altres, la importància de la planificació urbana i les relacions entre ciutats, l’ens metropolità podrà aportar-hi també el cas del Pla Director Urbanístic (PDU), el gran pla actualment en fase de preparació que traçarà l’estratègia de desenvolupament urbanístic en els propers anys. Hem de recordar que ambdós estudis exposats al WUF afecten de manera especial al Baix Llobregat.

Un altre esdeveniment d’importància durant el fòrum serà la Taula Rodona d’Alcaldes, en què participarà Xavier Trias, Alcalde de Barcelona i president de l’AMB.

Durant els set dies que durarà la cita, els representants de l’AMB també mantindran reunions bilaterals amb altres institucions, per exemple amb Aníbal Gaviria, Alcalde de Medellín, i Joan Clos, ex-alcalde de Barcelona i actual director executiu d’ONU-Habitat. També es donaran trobades amb representants de Buenos Aires, Rosario, Porto Alegre, Sao Paulo i Mèxic DF, entre altres, per buscar vies de col•laboració institucional i econòmica.
L’AMB es reunirà també amb organitzacions internacionals per presentar-los la cooperació euromediterrània  de ciutats que impulsa en el marc de la xarxa MedCities, que va celebrar la seva assemblea general a Barcelona el passat 22 de novembre.

A la present edició del WUF, que té com a temàtica general l’equitat en el desenvolupament urbà, s’hi espera l’assistència de més de 20.000 persones, entre les quals hi haurà governs nacionals, regionals i locals, organitzacions no governamentals, teixit associatiu, professionals, centres d’investigació, sector privat, institucions financeres, mitjans de comunicació i agències de les nacions unides.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article