L'AMI fa públic el manifest "Adéu, Espanya!"

Els alcaldes que pertanyin a l’AMI presentaran mocions als seus respectius ajuntaments per mostrar suport a la celebració de la consulta.
Només 11 municipis del Baix Llobregat están adherits a la Associació de Municipis per la Independència, son aquests;BEGUESCOLLBATÓ, EL PAPIOL, LA PALMA DE CERVELLÓ, MARTORELL, MOLINS DE REI, OLESA DE MONTSERRAT, PALLEJÀ, SANT CLIMENT DE LLOBREGAT, SANT VICENÇ DELS HORTS i TORRELLES DE LLOBREGAT.

El passat dimecres davant del Born Centre Cultural, el Consell Directiu de l’Associació de Municipis per la Independència s’ha concentrat per mostrar el seu rebuig a la negativa del Congrés a la iniciativa del Parlament que, en virtut de l’article 150.2 de la Constitució, es transferís a la Generalitat les competències de referèndums. La concentració, integrada per batlles que representen cadascuna de les comarques catalanes, ha estat encapçalada pel president de l’AMI i alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, i ha arrencat amb la lectura d’aquest manifest en protesta pels fets d’ahir a Madrid.
 
Entre altres aspectes, el document “lamenta el constant menys teniment de les aspiracions legítimes i democràtiques del poble de Catalunya, que ahir es va expressar amb contundència al Congrés dels diputats espanyol”. Per això,“des del món municipal es defensarà, ara i sempre, el dret d’autodeterminació dels pobles i treballarà amb fermesa per a la protecció dels drets nacionals i per la conscienciació de la ciutadania per tal que pugui exercir aquest dret”. El manifest conclou que l’AMI “facilitarà i impulsarà la celebració d’una consulta a Catalunya per tal que els ciutadans i ciutadanes, democràticament, puguin decidir si volen la independència del nostre país” i “que a les hores següents de convocar-se la consulta, els ajuntaments catalans convocaran un ple extraordinari per donar-hi suport”.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article