Montserrat Tura més a prop d’ ERC.

En un acte organitzat per Assemblea Martorell hem pogut escoltar com la ex consellera socialista d’interior al govern tripartit defensava el dret a decidir.

Just la setmana que Jordi Martí (candidat a les primàries per alcaldable a Barcelona, President del grup municipal a BCN i proper al sector sobiranista del PSC “Avancem”) abandonava el seient com a regidor a l’Ajuntament de Barcelona i que Fabián Mohedano (també del sector sobiranista del PSC) era apartat definitivament de l’ executiva socialista per refermar-se a la via sobiranista, Montserrat Tura es va deixar veure amb representants polítics de partits que recolzen el dret a decidir, concretament amb Oriol Amorós diputat d’ERC.

En altres ocasions la ex consellera no s’ha amagat i ja ha participat en xerrades organitzades per ERC compartint debat amb Oriol Junqueras. En aquest cas era un debat diferent, amb representants de les formacions que es van adherir al “Pacte Nacional pel dret a decidir”, que van acordar data i pregunta per la propera consulta del 9N.

En el seu torn de paraula aclaria “Jo no he vingut a representar el PSC, no represento cap càrrec ni polític ni orgànic relacionat amb el meu partit, a mi m’han convidat com a Montserrat Tura, soc militant socialista i crec en el dret a decidir. Catalunya ha encetat  un camí d’alliberació nacional que genera molta il·lusió” I matisava “Però crec que aquest camí s’ha d’encetar amb tota la legalitat possible i de moment no s’ha complert”

A política els gestos manen més que les paraules, Tura ha trencat el silenci personal decantant-se pel dret a decidir, no sabem quines seran les conseqüències d’aquest posicionament al PSC per sortir-se del discurs federalista, però tot sembla indicar que no seguirà un camí molt diferent dels socialistes anteriorment esmentats.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article