Junts pel dret a decidir.

ANC Martorell ha organitzat un acte multitudinari amb 300 persones. Al col·loqui han participat, Jordi Turull (CIU), Oriol Amorós (ERC), Montserrat Tura (PSC), Jaume Bosch (ICV), Jaume Marfany (ANC) i Àlex Maymó (CUP).

Segon gran acte pel dret a decidir al Baix Llobregat, amb les formacions polítiques que van pactar data i pregunta per la propera consulta del 9N. En aquesta ocasió es va afegir el PSC personificat en Montserrat Tura, que, si bé matisava no parlava en nom del partit encara que sigui militant, no es pot esborrar el seu passat com a destacat membre ocupant diversos càrrecs, com l’alcaldia de Mollet durant 16 anys, o la conselleria d’interior i justícia al govern tripartit.
Les mirades estaven fixades en Montserrat Tura donat que és complicat escoltar la veu dels socialistes propers a realitzar la consulta, “És un projecte polític imprescindible en aquests moments, he de dir amb tristesa que no represento al partit del qual soc militant, donat que la direcció socialista pensa molt diferent” Jaume Bosch ressaltava la pluralitat del procés “Després de veure el que va passar al congrés dels diputats, els partits i la societat civil hem de refermar l’ unitat envers la consulta”
Àlex Maymó no va desaprofitar l’oportunitat d’explicar el projecte polític del seu partit “Aprofitaré el temps, ja que el partit al qual represento només ocupa un 0.5% de l’espai informatiu. Recolzem la consulta igual que els diversos moviments socials, com la vaga de mestres a les illes, el col·lectiu de la PAH o la defensa de la llengua al País Valencià, volem decidir per canviar-ho tot”
Jaume Marfany “Nosaltres tenim molt clar el full de ruta, és la consulta sí o sí, en els tres escenaris que contempla Assemblea Nacional Catalana és el denominador comú, ha arribat el moment de que el poble parli”
El Sr. Josep Rull va adaptar una postura més prudent “Està molt bé dir que la farem sí o sí, però ho hem de fer bé, primer necessitem un majoria democràtica al carrer i al Parlament, i en segon lloc el mecanisme per portar-la a terme. Actualment el redactat de la nostra llei de consultes es troba al 15% i l’estat espanyol sense llegir-la ja ha dit que la impugnarà, si fem el procés correctament tindrem empara internacional envers la legalitat de la consulta”
Oriol Amorós avisava des d’ ERC “Ens haurem de saltar algun semàfor, evidentment que s’ha de fer amb tota la cobertura legal, però envers la ciutadania que ens ha votat, ja que per molt pulcres que siguem l’estat espanyol viu amb el constant no a tot”.

Diferents matisos envers el dret a decidir van ocupar gran part del temps, generant un debat paral·lel per confirmar que la consulta no és un caprici polític, és una necessitat per decidir quin model de país volen els ciutadans de Catalunya.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article