Operació sortida de Setmana Santa.

El major nombre de desplaçaments es concentra en els dies festius propis de la Setmana Santa, l’operatiu s’inicia el Dijous Sant, 17 d’abril, a les 15.00 h, i finalitza el Dilluns de Pasqua, 21 d’abril, a les 24.00 h. L’operació sortida d’aquesta segona fase serà entre les 15.00 h de dijous i les 15.00 h de divendres i mobilitzarà un total de 390.000 vehicles de l’àrea metropolitana de Barcelona, una xifra lleugerament superior als 382.945 vehicles registrats durant la Setmana Santa de 2013. D’altra banda, en aquesta segona fase hi haurà l’operació retorn d’aquesta Setmana Santa al llarg de la tarda de diumenge, 20 d’abril, i tot el Dilluns de Pasqua.
S’estima que 600.000 vehicles retornaran a Barcelona i a la seva àrea d’influència, quan l’any passat ho van fer un total de 597.954 vehicles. La Setmana Santa és una operació especial de trànsit de transició de la mobilitat d’hivern cap a la d’estiu i tot apunta que la distribució geogràfica dels desplaçaments serà cap a les segones residències i zones de platja, com la Costa Daurada i la Costa Brava, cosa que afectarà els corredors viaris costaners. Les darreres nevades mantindran les estacions d’esquí obertes, de manera que les destinacions de muntanya també registraran una gran afluència.
En aquesta segona fase de la Setmana Santa 2014, des del dijous 17 fins al dilluns 21 d’abril, un total de 1.804 agents dels Mossos d’Esquadra vetllaran per garantir la seguretat viària i la mobilitat a la xarxa viària catalana. En concret, cada dia hi haurà aproximadament 400 efectius dels Mossos d’Esquadra que s’encarregaran de la vigilància i regulació del trànsit, informant de les incidències que hi pugui haver, atenent les incidències que pertorbin la mobilitat, i prevenint accidents i infraccions mitjançant la seva presència continuada a la xarxa viària catalana. També se n’intensificarà la presència a les vies principals, així com a les àrees de servei i de descans de les autopistes. Hi haurà controls i vigilància específica a les vies secundàries atès que és on es produeixen la majoria d’accidents de trànsit. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article