Membres de l’ANC creen un col•lectiu per defensar l’entitat.

El grup Essència no preveu la il·legalització de l'Assemblea Nacional Catalana, però estarà preparat pel que calgui. Aquest col·lectiu té previst fer presentacions pel Baix Llobregat en els pròxims dies.

El col·lectiu Essència, format per un nombrós grup de membres de l’Assemblea Nacional Catalana s'ha presentat avui per primera vegada amb un objectiu clar, col·laborar decisivament a reforçar l'entitat i cohesionar-la davant dels atacs que està rebent i la possible temptació d'i·legal·litzar-la. Tot i que Essència no preveu que aquest fet pugui arribar a passar, el grup està preparat pel que calgui, per defensar la presidència de l'ANC, a qui el col·lectiu dóna tot el seu suport, i a qualsevol persona de l'entitat que es pugui veure compromesa per la seva militància independentista.
 
“L'assemblea és democràtica i no plantegem que la il·legalitzin ni que hàgim de treballar clandestinament”, ha dit Raquel Torres, portaveu del col·lectiu i membre del Secretariat Nacional de l'ANC, que tot i això ha defensat que cal estar preparats.
Per aquest motiu, els impulsors d’Essència, una cinquantena de persones, proposen enfortir les bases (a partir de les assemblees territorials i de les sectorials) amb l'objectiu que si l’Estat executa la temptació d’ il·legalitzar l’ANC o porta a terme alguna mesura per escapçar-ne la direcció, l’entitat seguirà viva. A més, consideren que en els darrers temps s'ha produït un cert distanciament entre la direcció del moviment i les bases: “S'ha premiat l'operativitat en detriment de la pluralitat, i pensem que les bases són clau per garantir el futur del procés”. “No estem aquí per dividir, sinó per cohesionar l'Assemblea, que hi sortirà guanyant. Volem reforçar les bases i enfortir la pluralitat i la transversalitat, que és
la que ens ha apropat a la societat civil”, ha afegit la portaveu d'Essència, grup que neix també amb la vocació d'estar alerta davant de possibles ingerències externes:
“Els partits poden estar temptats d'estar molt pròxims a l'Assemblea”, ha dit Raquel Torres, que ha presentat també el decàleg del col·lectiu amb la voluntat que els candidats que vulguin i comparteixin els seus valors, i que es presentaran a les pròximes eleccions al Secretariat Nacional del pròxim 10 de maig, se'l facin seu.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article