Ofensiva anti sobiranista al Baix Llobregat.

Des de diversos sectors i partits polítics s’estan portant a terme accions contra el procés sobiranista encetat al Baix, ja sigui amb amenaces i intimidacions, o mitjançant les institucions. Recordem els exemples més recents d’actes violents que pretenen ser intimidatoris, el mes de Març i Abril les estelades de Collbató i Vallirana han sofert atemptats, a tot això hem d’afegir que la secció local de CIU a Gavà va aparèixer amb pintades amenaçants.
En l’àmbit institucional trobem a Ciutadans, que fa poc amenaçava amb denunciar l’Ajuntament de Vallirana “per incomplir la llei de banderes”, esperonats pel recolzament de la delegada del “gobierno” i dels jutges que van obligar a instàncies d’una denúncia d’aquest partit a l’Ajuntament de St Coloma de Cervelló per posar “totes” les banderes. A aquesta campanya sumem la que està portant a terme aquest partit presentant mocions o instàncies als ajuntaments del Baix, per què aquests no cedeixin el padró per la consulta del 9N, encara que no se sàpiga si serà sota la llei de consultes catalana o acordada amb l’estat espanyol (o sigui, sense il·legalitat pel mig), i que els jutges ja han comunicat no es pot denunciar un delicte que encara no s’ha comés.
Però lo succeït a Cornellà de Llobregat per mitjà del partit popular a aquest Ajuntament ja es situa en un context entre l’ institucional i el joc brut. Segons ens han informat fonts properes al Sr Antonio Balmón, Alcalde de Cornellà, els populars d’aquest municipi haurien instat al Sr. Balmón a vetar la participació d’Òmnium i d’Assemblea a la famosa “JorDiada”  que es celebra paral·lelament a les activitats pròpies de Sant Jordi a Cornellà. Segons ens comentaven aquestes fonts, els populars esgrimeixen que “no són entitats culturals,  són associacions que promouen la il·legalitat i la ruptura d’Espanya, no creiem que aquests puguin compartir espai amb, per exemple, els Bastoners o els Castellers de Cornellà”.
Ambdues entitats ja han expressat el seu malestar a les xarxes socials i els populars no han negat els fets, deixant en evidència la veracitat de les informacions. Les mateixes fonts que ens informaven de l’intent de veto confirmen la presència d’Òmnium Cornellà i d’ANC Cornellà a aquestes diades culturals.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article