PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet dóna claus per finançament alternatiu

Ramón Pons, president de PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet, ha assenyalat que “les pimes i autònoms del territori tenen greus problemes per desenvolupar i poder competir en els mercats internacionals”.
 
PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet ha organitzat a la seva seu una jornada sobre finançament davant les dificultats creditícies que estan afectant el teixit empresarial, frenant-lo a l’hora de poder assolir els seus objectius o emprendre noves estratègies empresarials.
Ramón Pons, president de PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet, ha inaugurat la jornada deixant palès que “moltes empreses segueixen finançant les seves inversions i necessitats de circular amb un únic proveïdor financer, generalment la banca, i aquest fet, degut a la situació en la que ens trobem, limita el creixement i expansió d’aquelles empreses que tenen capacitat i potencial”.
Per la seva banda, Jordi San José Buenaventura, alcalde de Sant Feliu de Llobregat, ha ressaltat la importància “d’atorgar subvencions a les empreses que contractin persones aturades i de subvencionar les persones que posin en marxa una activitat empresarial com autònomes”.
Durant la jornada diversos experts han presentat alternatives de finançament empresarial amb l’ajuda d’empresaris que han parlat de les seves experiències diversificant els canals:
“Mercado Financiapyme és una iniciativa innovadora proposada per PIMEC que està donant molts bons resultats”, explicava Fran de la Torre, director del Departament de Consultoria Estratègica i Finançament de PIMEC. “Hem aconseguit més de 30 milions d’euros per a 46 empreses en les set edicions ja celebrades. Demà, 30 de maig, convocarem la vuitena i tornarem a reunir les entitats públiques i privades, nacionals i internacionals, que financen la petita i mitjana empresa”.
Antoni Giralt, president del Mercat Alternatiu Bursari i subdirector general de la Borsa de Barcelona, ha assenyalat que “el MAB es presenta com una oportunitat per finançar el creixement de les empreses, a través de la captació de capital i, en definitiva, de l’augment del recursos propis”.
Josep Nebot com a soci co-fundador d’ Arboribus deia “Un teixit empresarial ben finançat vol dir accedir a fonts diverses de finançament, doncs així redueixes riscos de dependència i millores les possibilitats de poder aprofitar les oportunitat de creixement que ofereix el mercat” i continuava “A través del sistema de préstecs per crowdlending, ja es canalitzen milions d’euros a les empreses d’altres països d’Europa i des d’Arboribus ens plantegem els mateixos objectius: contribuir a unes empreses més ben finançades, a la vegada que donem l’oportunitat a les persones d’invertir en l’economia productiva”.
Ernest Giralt, director de Kantox Espanya, ha afegit que “la internacionalització de les empreses vallesanes no ha deixat d’augmentar durant els darrers anys. Això ha portat a que les operacions en divises també ho hagin fet. El sistema tradicional d’intercanvi es caracteritza per l'opacitat, per inflar els tipus de canvi i per representar un alt cost que des de Kantox pensem que ha de ser transparent. Per això oferim una solució senzilla, diàfana i accessible: una plataforma online on les empreses puguin conèixer el tipus de canvi real, generar un estalvi important respecte al canal tradicional i agilitzar la gestió per als financers".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article