La cobertura de fibra òptica i 4G a Esplugues superarà a l'estiu el 80%

Més de 13.000 habitatges de la ciutat ja poden connectar-se a la banda ampla de 100 Mb.
 
Un 77% de les llars d’Esplugues, 13.208 del total de 17.120, ja poden accedir a la fibra òptica, un percentatge que es preveu que el proper estiu superi el 80%. D’altra banda, la cobertura 4G (la quarta generació de tecnologies de telefonia mòbil) ja ascendeix al 84,5%, la qual cosa equival a una cobertura completa, segons els barems que utilitza l’empresa Telefònica.
El desplegament de la xarxa de fibra òptica posarà a disposició de particulars i empreses del municipi tots els avantatges d’aquesta tecnologia de connectivitat de banda ampla fixa, que ofereix 100 Mb reals per navegar per Internet. Aquesta capacitat permet, per exemple, accedir a la televisió d’alta definició, jocs en línia i videoconferències de màxima qualitat, alhora que garanteix una navegació ultraràpida per Internet, fins i tot des de diversos dispositius simultàniament.
El regidor de Ciutat del Coneixement, Juan A. Fernández, ha destacat que “Esplugues s’acosta cada vegada més al concepte de ciutat intel·ligent, la smart city en la qual la tecnologia està al servei del benestar ciutadà”. En la seva opinió, “la xarxa de fibra òptica, que ja arriba a 13.000 llars, és un pas més en aquesta direcció i garanteix la igualtat de la ciutadania en l’àmbit de les noves tecnologies”.
El 2010, l’Ajuntament d’Esplugues es va avançar a l’arribada de la fibra òptica a la ciutat amb el projecte d’implantació d’una xarxa corporativa municipal de 10 km, que va permetre una millora de les telecomunicacions entre 20 dependències municipals, la instal·lació de wi-fi en 6 edificis i una reducció dels costos.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article