ICV-EUIA de Sant Feliu aposta per recuperar l'ús social, agrícola i natural del riu Llobregat

Sant Feliu potenciarà l'agricultura i la recuperació ambiental de la seva llera del riu Llobregat, per barrar el pas de manera definitiva a projectes especulatius com a Eurovegas, i combatre la destrucció del territori.

Sant Feliu elaborarà un Pla de protecció del Parc Agrari per la recuperació de l'activitat agrícola. Al mateix temps que desenvoluparà nous projectes per a la preservació del riu Llobregat, accessos i connexions, així com la presa de totes les mesures encaminades a eradicar els usos il·legals i l'especulació amb els camps de conreu del municipi. Amb l'objectiu de la recuperació del nostre entorn natural, l'increment de l'Ús social d'aquest, i el foment de 'una activitat econòmica sostenible, tot fent front als intents de destrucció del territori, com ho va ser el de l'establiment d'EUROVEGAS.
Aquests objectius han estat acordats amb els professionals, que es dediquen a la pagesia a la nostra ciutat, i aprovats per unanimitat al darrer Ple municipal. Tot apostant per l'agricultura com a activitat econòmica sostenible,  la recuperació ambiental del riu i voltants, i la promoció de l'ús ciutadà basat en valors socials respectuosos amb el medi ambient dels dos espais.
Manel Leiva, regidor d'ICV-EUIA ha manifestat que "d'aquesta manera es pretén treballar en la defensa dels valors ambientals, culturals, socials i econòmics de l'agricultura a la nostra ciutat, desprès de molts anys d'abandonament i degradació  d'aquesta zona del municipi, i obrir la ciutat de manera definitiva al riu".
El regidor de la formació roig verda ha afegit que "la viabilitat econòmica de l'activitat agrària professional, juntament amb el coneixement i estima de la societat civil vers el seu patrimoni cultural i ambiental, són les palanques per blindar el nostre espai agrari i el nostre riu dels atacs especulatius. Atacs avortats, com EUROVEGAS, i atacs futurs que puguin venir, que únicament persegueixen el màxim benefici econòmic d'uns quants a costa de la degradació social i ambiental, és a dir, de la degradació de les condicions de vida de la majoria".
Aquesta moció marca l'inici de l'extensió de l'autoestima i l'orgull de ciutat cap a dos dels seus espais característics, el riu i els camps de la Vall Baixa, un compromís de la Coalició que comença a cristal·litzar després d'una intensa tasca de govern els últims tres anys.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article