Sant Climent de Llobregat rebutja la “Llei Wert” i recolza a Somescola

La “LOMCE”, coneguda també com la “Llei Wert”, és la culminació de tot un procés polític que, emparat per la Sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut, té com a objectiu trencar el model educatiu català.

El sistema educatiu aplicat amb èxit a les escoles catalanes compta amb un amplíssim suport social, polític i de tota la comunitat educativa i ha aconseguit que ningú sigui discriminat a l'escola per la llengua que parla habitualment a casa. Alhora, fa possible que l'alumnat català, en acabar la seva escolaritat obligatòria, sigui competent en català, castellà i conegui una altra llengua estrangera.
 
La LOMCE entra en conflicte amb la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) aprovada per una àmplia majoria en el Parlament de Catalunya. Aquesta llei envaeix les competències educatives que corresponen a la Generalitat, es basa en una concepció centralista, uniformista i autoritària de l'estat i no resol els problemes que avui té l'educació, 
 
Somescola, plataforma que aglutina la major part de les entitats vinculades  a l'àmbit educatiu del país, ha treballat i treballa intensament per defensar el nostre model d'escola i l'aplicació de la metodologia d'immersió quan la situació ho aconselli. 
Somescola denuncia ara que la situació a les escoles està arribant al límit. L'assetjament continuat a la comunitat educativa a la qual estan sotmeses per les contínues sentències dels diferents tribunals creen una situació de conflicte que dificulta notablement la seva activitat docent. 
Per tot això convoca les forces polítiques i a la societat en general a donar una resposta col·lectiva, contundent, democràtica i participativa en defensa del nostre model d'escola, de l’educació i del futur de la nostra llengua que és garantia per al futur nacional.
 
En el ple celebrat a Sant Climent de Llobregat han decidit per majoria absoluta, rebutjar l'aplicació de la LOMCE i donar suport a la continuïtat del model lingüístic i curricular de l'escola catalana que defensa tota la comunitat educativa.
Entre altres punts per donar suport a Somescola en la mobilització festiva i reivindicativa que tindrà lloc el 14 de juny de 2014 a Barcelona en defensa de l’escola catalana i el dret a decidir el propi model educatiu, el consistori ha decidit incorporar el banner de Som Escola al web municipal per donar suport a la campanya en defensa del  model educatiu Català.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article