Castellers al Baix pel dret a decidir (II definitiu)

Sant Feliu de Llobregat com a capital del Baix, Molins de Rei, Esplugues de Llobregat, Esparreguera, Cornellà de Llobregat, Viladecans i Begues/Gavà seran les poblacions baixllobregatines que es sumaran a la iniciativa.

La colla “Carallots” de Sant Vicenç dels Horts seran els representants internacionals del Baix Llobregat, participaran a Iruña (Pamplona) la capital histórica d’Euskal Herria, amb motiu de la celebració de la #gureeskudagu (la via catalana escenificada a Euskadi).


Òmnium ha presentat aquest matí tots els detalls de la iniciativa “Catalans want to vote. Human towers for democracy” davant la Sagrada Família de la mà de les 71 colles castelleres que hi participaran. L'acte ha comptat amb la participació de Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural, Josep Maria Cortès, de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i representants de les colles de Catalunya que actuaran diumenge mobilitzant més de 5.000 castellers pel dret a decidir.
L’aixecada simultània (12h hora catalana) de castells en llocs simbòlics de Berlín, Brussel·les, Roma, Ginebra, Lisboa, Londres i París també es reproduirà de forma coordinada a Barcelona i altres ciutats catalanes. Hi ha 71 colles que faran exhibicions castelleres a 49 places entre les capitals europees, les poblacions catalanes, Pamplona, coincidint amb la Via Basca, Mont-real i Santiago de Xile. La iniciativa vol fer del 8 de juny una diada cívica de país i compta amb més del 85% de les colles castelleres actives
Les colles que actuen en places internacionals faran un castell a les 12h en punt just al mateix moment que es desplegarà una pancarta amb el lema “Catalans want to vote” en les llengües oficials de cadascuna de les ciutats acollidores. Tot seguit, completaran una actuació castellera sencera amb pilar inclòs.
“Catalans want to vote – Human towers for democracy” vol internacionalitzar l’anhel democràtic català. Reconeguts com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, els castells incorporen alguns dels principals valors universals com: l’esforç, el treball comunitari i la solidaritat. Uns valors que són també els que Catalunya vol projectar com a país.
El projecte d'Òmnium compta amb un web www.catalanswanttovote.cat on s'hi pot trobar tota la informació referent a aquesta acció d'internacionalització del fet català. D'altra banda, tots aquells que vulguin seguir l'esdeveniment per les xarxes socials ho podran fer a través de l'etiqueta #catalanswanttovote. Finalment, Òmnium distribuirà el mateix diumenge una imatge conjunta dels 8 castells a les 8 capitals europees que servirà d'ìmatge il·lustrativa de l'acció d'internacionalització.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article