Campanya "Cornellà pel civisme"

Les sis persones contractades, que formen part dels plans d’ocupació local, actuaran de juny a octubre, els mesos de major afluència veïnal als carrers.

Per segon any consecutiu, tres parelles d’educadors cívics, contractades dins dels plans d’ocupació local, recorreran Cornellà per a promoure el bon ús de l’espai públic. L’actuació forma part de la campanya “Cornellà pel Civisme”, que es duu a terme a la ciutat des de fa diversos anys, i està fonamentada en accions de conscienciació i pedagogia.
Aquestes sis persones tenen com a missió informar els ciutadans de les normes de convivència i civisme, a més d’ajudar a identificar els infractors de les ordenances municipals, realitzar la detecció de conflictes a l’espai públic i donar a conèixer el projecte Patis Oberts, que facilita la pràctica esportiva dels més joves.
Aquestes tasques les desenvoluparan durant els mesos d’estiu, en concret de juny a octubre, ja que és l’època que concentra una major presència de persones a places, carrers i parcs del municipi i, per tant, també es generen més problemes derivats de les diferències generacionals i d’hàbits.    
Abans de realitzar aquesta feina, els sis educadors reben una formació multidisciplinar que inclou aspectes teòrics i pràctics per a resoldre les situacions quotidianes amb fluïdesa. Per a aquesta temporada, les tres parelles han assistit del 9 d’abril al 24 de maig a uns tallers específics impartits per la Facultat de Pedagogia de la Universitat de Barcelona i els departaments de Medi Ambient, Salut Pública i Guàrdia Urbana.
Cal destacar que, diàriament, la Guàrdia Urbana fa un seguiment dels educadors cívics per a resoldre els dubtes que puguin sorgir en el desenvolupament de la seva feina, i que setmanalment es realitza una reunió de supervisió.
La contractació dels sis educadors cívics està emmarcada en el Pla Local d’Ocupació 2013-2014, que ha destinat aquest any 3 milions d’euros i permetrà  la incorporació al mercat laboral de 400 persones. Es tracta de persones aturades de llarga durada i en risc d’exclusió social. De 2012 a 2015, es contractarà fins a mil persones.
Els Plans d’Ocupació Local formen part dels objectius de l’Acord Social contra la Crisi 2012-2016 i tenen com a principal objectiu garantir la cohesió social de la ciutat amb la dinamització del mercat laboral. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article